Noordstroom

Ze is een van de meest beschreven Shoalbusters op deze aardkloot, de NOORDSTROOM. Ik voegde mij in dat rijtje van beschrijvers en vatte alles samen in haar eigen Sleepbootdossier. Klik en lees maar!

Anteos

De lucht paste zich vanavond goed aan aan de kleur van de ANTEOS, toch?

Norwegian Star

Noordstroom

De Coronacrisis* zorgt niet alleen voor misère onder de cruiseschepen - zoals ik van de week ook al aangaf - maar er liggen ook veel slepers stil. Ik toog vandaag naar de Lek- en de Merwehaven en kiekte er een paar. Klik maar op de button "Meer foto's" en zie.

*) P.S. Bij nader inzien is mijn fotoserie niet het resultaat van de coronacrisis. Zo is het cruiseschip onderweg naar haar dokbeurt, is de SOVEREIGN net terug uit Brazilië en wacht op een motorbeurt, liggen er twee ter voorbereiding op een volgende klus en is het - om deze tijd van het jaar - redelijk normaal dat er zoveel schepen tussen twee klussen afgemeerd liggen. Waarvan akte!

(De foto's en alles wat oranje is, zijn/is aanklikbaar!)

Zo'n tien jaar geleden gingen er in Den Haag stemmen op om op Scheveningen een cruise-terminal te bouwen. Dat plan verdween in de prullenbak. De cruiseschepen zijn er echter toch gekomen. Alleen niet voor de lol. Als ik nu naar buiten kijk, zie ik er in het ankergebied vier. Van boven naar beneden:

  1. NIEUW STATENDAM
  2. SEABOURN OVATION
  3. REGAL PRINCESS
  4. ZAANDAM

Het heeft van alles te maken met de coronacrisis. Bekijk deze links maar:

VB Cheetah

Ze behoort nog steeds tot de sterkste havenslepers van Noordwest-Europa, de VB CHEETAH.

Een bekende verschijning in het Rotterdamse met een behoorlijk lange geschiedenis. Ik zocht die uit, maakte een Sleepbootdossier over haar en bombardeerde haar tot 'Sleepboot van de maand mei'. Klik hier voor het bijbehorende dossier.

Ze was vorige week even op bezoek op Scheveningen, de SERAYA. En Jaco maakte daar bovenstaand filmpje van. Een mooie aanleiding voor een zoektocht naar haar verleden. Klik op deze link als het je interesseert.

Manta

Volgens AIS is het de MANTA die op dit moment in het kleine ankergebied voor Scheveningen ligt (met de PUGNAX trouwens op de achtergrond). Helaas wat te dampig om er een mooie foto van te maken, maar ze is herkenbaar, toch?

P.S.
Achteraf bleek uit dit filmpje van Jaco dat ook de SERAYA op Scheveningen op bezoek was, maar die lag in de haven en miste ik dus helemaal. Ze zijn beide later vertrokken naar het Triton Knoll-veld.

Er is maar bar weinig over haar te vinden, dus op deze link klikken heeft weinig zin. Hoewel......

Ze kwam op 10 april vanuit Bremerhaven naar Rotterdam, de RT ROB. Ik kiekte haar drie dagen later, zocht haar levensloop bij elkaar en zette dat in haar eigen Sleepbootdossier. Klik en zie.

VB Furie

Op 13 april 2020 kiekte ik o.a. de VB FURIE. Thuisgekomen zocht ik haar historie bijelkaar en maakte daar een Sleepbootdossier van. Bekijk het hier.