Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International/ foto Again Erick/Wikimedia

De MIKE is niet de enige recente aanwinst van Polderman Berging. Het bedrijf verwierf inmiddels ook de TUIMELAAR (ex KEVER, ex HENDRIK 4) en doopte die om tot INDIA.

foto: © Paul Philipse

Na een langdurige 'make-over' komt zij op 7 januari 2022 vanuit Vlissingen aan in Hansweert. Nog zonder naam en zonder werkende AIS-transponder, maar wél met de Polderman-vlag in top: MIKE.

Ik paste haar Sleepbootdossier daarop aan. Klik hier als je dat wilt lezen.

Anteos

Anteos

Anteos

Deze oude reclame voor "Bums - dwarsgebakken" kwam bij mij op, toen ik vanmorgen in het eerste ochtendlicht de ANTEOS het LNG-bunkerschip KAIROS* zag bevoorraden. "In het ochtendgloren wordt Bums geboren!" Of is het meer van: "De morgenstond heeft goud in de mond!"?

*) Sind november 2021 bedient deze bunkerboot op LNG varende schepen in het gebied Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen (ARA). Zie ook deze link.

Sovereign

Vanochtend lag ze nog steeds aan de Adriaan Maaskade op Scheveningen, de SOVEREIGN. Een mooie aanleiding haar nogmaals te kieken en haar Sleepbootdossier te herschrijven.

>> Klik hier als je het wilt lezen.<<

Koos van Messel

Koos van Messel

Koos van Messel

  1. De reserve-reddingboot Koos van Messel is op dit moment bezig met een zoekactie nabij de wandelpier. Een meldster heeft er "iets hard Noord-gaand" zien bewegen in het water.....Inmiddels is er een Kustwachtheli gearriveerd.
  2. En ondertussen is er een tweede incident ontstaan. Dat betreft een kitesurfer ver op zee ter hoogte van het Noordelijk havenhoofd. Daarvoor is de KNRM Ter Heijde onderweg, alsmede een politie-heli.

Sovereign

Koninklijk bezoek op Scheveningen. De SOVEREIGN herself lag afgemeerd aan de Adriaan Maaskade. Morgen even terug - als ze er dan nog ligt - met een échte camera in plaats van een iPhone.... Hopelijk komt zij er dan wat 'strakker' op.

Het laatste nieuwe Sleepbootdossier van dit jaar gaat over de BRUTUS, een stoer werkschip van Herman Senior BV.

Klik hier om het te kunnen lezen.

RT Evolution

Ze was eind oktober ineens in het nieuws, de RT EVOLUTION. Ze ramde toen een kademuur in Bremerhaven.

Een mooie aanleiding om haar Sleepbootdossier te vernieuwen en haar te bombarderen tot Sleepboot van de maand december 2021.

Klik op deze link als je dat vernieuwde Sleepbootdossier wilt lezen.

Bugsier 12

Het was mij even ontgaan, maar de BUGSIER 12 is vorig jaar al voor de tweede keer in haar bestaan omgedoopt in FAIRPLAY XVIII. En dat speciaal voor haar detachering in Polen. Ik paste haar Sleepbootdossier daarop aan. Klik hier om dat te lezen.