Multraship Protector

Eerst kwam de MULTRASHIP PROTECTOR naar binnen. 

Zeearend

En vervolgens probeerde ook de Zeearend om voor de bui binnen te zijn.

De ARCA en de TRIDENS waren ook in beeld, maar die heb ik niet meer afgewacht, want ook ik zag de bui al hangen (en hij kwam uiteindelijk nauwelijks).

Ik vroeg mij af wat een Amerikaan in de Waalhaven te zoeken had. Ik zocht het uit en maakte er gelijk maar een dossier over.

Klik op deze link als je ook benieuwd bent.

Michele Foss

Gepke III

Bo Chris Jr

Michele Foss

De Amerikaanse sleepboot MICHELE FOSS kwam rond 14:00 uur bij Hoek van Holland binnen.

Zij had de ponton FOSS PREVAILING WIND op sleep. De sleepboot GEPKE III en de duwboot BO CHRIS JR fungeerden als stuurboot.

Multraship Commander

vanochtend: MULTRASHIP COMMANDER  ▲

Multraship Protector

Multraship Protector

Multraship Protector

vanmiddag: MULTRASHIP PROTECTOR ▲

Was het vanmorgen de MULTRASHIP COMMANDER die naar buiten kwam, toen ik vanmiddag thuiskwam, was het de MULTRASHIP PROTECTOR.

En ondanks het feit dat ik nog niet jarig ben, begon zij toch feestelijk te rainbowen. Voor wiens verjaardag dan wél? Geen idee!

Ik zag ze 11 mei voor het eerst toen zij eerst een ponton en toen een baggerbak kwam brengen. Ik kiekte haar en maakte gelijk maar een Sleepbootdossier over haar. Klik hier als je dat wilt lezen

Walrus II (2)

Walrus II (2)

Laurent had inderdaad gelijk. De eerdere haast van de WALRUS II was geboden om met gunstig tij nog een bak uit Hoek van Holland op te kunnen halen. 

En wat dacht je wat? Ik had in míj́n haast om haar vanaf het havenhoofd te kunnen kieken het geheugenkaartje in mijn computer laten zitten. De telefoon bood gelukkig een redelijk alternatief. Liggen zo uw problemen?

Walrus II (2)

Walrus II (2)

Walrus II (2)

De WALRUS II (2) had duidelijk haast. Zij kwam met een ponton Scheveningen binnen, legde dat met een noodvaart in de Tweede Haven aan de kant en nog voordat het ding goed en wel vast lag, was ze alweer verdwenen. Ik kon er ternauwernood wat kiekjes van maken. Suggestie voor een nieuwe naam voor haar: WAL-RUSH.

Ik kiekte op 8 mei 2023 de FAIRPLAY-38 (ex BUGSIER 10 (3)) toen zij in de Merwehaven lag. Nieuwsgierig geworden naar haar geschiedenis, maakte ik gelijk maar een Sleepbootdossier over haar. Klik hier als je dat wilt lezen.

Fairplay-38

Maersk Transporter

Fairplay Bandama

Fairplay Bentayga

ALP Winger

Fairplay Bentayga

Vroeger had je fotorolletjes voor 24 opnames. Vandaag zou ik het er precies mee gered hebben. Het werd wel een allergaartje.

  • Ik ging voor de FAIRPLAY-38, want die is hier maar pas en over haar wil ik een Sleepbootdossier maken. Die staat er op!
  • Maar omdat ik er toch was, kiekte ik ook maar de MAERSK TRANSPORTER, de FAIRPLAY BANDAMA en de vertrekkende FAIRPLAY BENTAYGA.
  • Op de rivier zag ik vervolgens de ALP WINGER binnenkomen voor de Waalhaven en kwam de FAIRPLAY BENTAYGA nog even in beeld terwijl ze aan het werk was.

Klik maar op de button voor alle kiekjes. Een aardig rolletje vol....

De ARIA is inmiddels opgeleverd en op weg naar haar nieuwe eigenaar in Trinidad en Tobago.

Klik hier als je het dossier wilt lezen.