Fairplay Bandama

Sinds 5 januari is ze aan het werk vanuit de Merwehaven, de Spaanse FAIRPLAY BANDAMA.

Een mooi moment voor de beschrijving van haar levensloop in haar eigen Sleepbootdossier. Klik hier en zie!

Sea Bronco

Haar langdurige verblijf op Scheveningen inspireerde mij tot het samenstellen van een Sleepbootdossier over haar.

>> Klik op deze link als je het wilt lezen.

Sea Bronco

De reders van beide schepen zwijgen in alle talen over de reden van hun verblijf op Scheveningen. Wie het weet mag het zeggen.

P.S. Kees Torn wees mij op een bericht op Koopvaardij, waarin te lezen valt dat de AMADEUS AQUAMARIJN vanuit New Holland (GB) onderweg was naar Rouen (F). Kennelijk dus onderweg opgepikt door de SEA BRONCO, want die lag in Nederland ten tijde van het vetrek van de kruiplijncoaster.

P.S.2. Piet Vrolijk meldt dat de AMADEUS AQUAMARIJN kampt met motorproblemen en daarom is binnengesleept.

Sea Bronco & Amadeus Aquamarijn & Anteos

Sea Bronco

Anteos

Werd ik vanmorgen al getrakteerd op meer dan twintig Jan-van-Genten voor mijn deur, even later kwam er ook nog eens een sleepbootverrassing.

Om 11:30 uur zag ik de SEA BRONCO richting verkenningston opstomen, met de AMADEUS AQUAMARIJN aan de lijn. Ik heb nog niet kunnen ontdekken waar zij die heeft opgepikt, maar dat komt nog wel hoop ik. Vervolgens kwam de ANTEOS naar buiten om te gaan fungeren als achterboot.

Een apart begin van mijn sleepboot-spot-jaar dus!

N35

Na een kleine schijnbeweging is de N35 nu toch écht vertrokken uit Scheveningen. Volgens Marine traffic is haar bestemming Las Palmas!

Behouden vaart!

De Kustwacht-sleper GUARDIAN is in dok geweest. Haar Sleepbootdossier inmiddels ook. Klik hier als u versie 2.0 van haar Sleepbootdossier wilt bekijken!

Voor deze "feestmaand" december koos ik als Sleepboot van de maand voor een dubbelportret. Het betreft twee Boluda-slepers uit dezelfde "Big Cat"-klasse, te weten de:

  1. VB PANTHER (ex SMIT PANTHER)
  2. VB TIGER (ex SMIT TIGER)

Klik hierboven op de naam of op de foto van de sleper waarvan je het bijbehorende Sleepbootdossier wilt lezen.

Stukgelopen onderhandelingen over haar sleeplicentie voor Las Palmas, brachten de FAIRPLAY TAMADABA naar Rotterdam. Ik kiekte haar daar en zocht haar levensloop bij elkaar.

Klik hier maar als je haar dossier wilt lezen.

De ALP ACE vaart sinds 29 november 2020 in dienst van de Kustwacht. Eerst als tijdelijke vervanging voor de GUARDIAN en per 1-1-2021 als Kustwacht Nood Sleper (ETV) rond het Windmolenpark Borssele. Ik paste haar dossier daarop aan. Klik en zie maar.

VB Tiger

Ze was vandaag wel netjes in de Scheurhaven op mij blijven wachten, de VB TIGER. De prentjes zijn dan ook van beduidend dichterbij dan gisteren. Nu nog een keer varend dichtbij, dan ben ik helemaal tevreden.

 

Fairplay Tamadaba

En de tweede die op mijn verlanglijstje stond, was ook thuis, de FAIRPLAY TAMADABA (ex CLAUS (3)). Nog geen idee wat ze daar in de Merwehaven ligt te doen, behalve onderhoud en reparatie, maar dat komt misschien nog wel. Ze vaart trouwens sinds begin dit jaar vanuit Las Palmas en is daar ondergebracht bij een dochter van Fairplay, te weten Odiel Towage.