Multraship Protector

Toen van de week de GUARDIAN voorbij kwam varen, verzuchtte ik nog dat ik liever de MULTRASHIP PROTECTOR had gehad. En wat dacht je wat? Vandaag ligt zij bij mij om de hoek in de Eerst Haven. Met dank aan de Kustwacht voor het verhoren van mijn wens....

De CENTAURUS en de PEGASUS zijn niet alleen zusterschepen, maar er is ook een goede samenwerking tussen de beide kapiteins/eigenaars, gevisualiseerd in hun schoorsteenlogo.

Ik maakte dus ook maar gelijk twee Sleepbootdossiers. Klik hier als je dat van de CENTAURUS wilt lezen en hier voor dat van de PEGASUS.

Guardian

Geen idee wat ze voor Scheveningen te zoeken heeft, de GUARDIAN. Zij hoort rond Den Helder te opereren en niet hier. Dit is - sinds 1 augustus - het rijk  van de MULTRASHIP PROTECTOR. Een nautische variant van 'landjepik'???

MULTRASHIP PROTECTOR - Vlissingen - 31 juli 2022 © Wim Kosten

Vandaag start de MULTRASHIP PROTECTOR met haar beveiligingswerk in de windmolenparken HKZ.

Ik paste haar Sleepbootdossier daarop aan en mocht daarvoor bovenstaande topprent van Wim Kosten gebruiken, waarvoor dank.

Klik hier als je dat wilt lezen.

Centaurus

Er staat een Sleepbootdossier over de CENTAURUS op stapel. Ter ere daarvan zocht ik haar vandaag op. Ze ligt te niksen in de Lekhaven, dus dat was een makkie... (En op de achtergrond de ANTEOS!)

Fairplay Bandama

Fairplay Isleta

En tijdens mijn lunchpauze in Schiedam kiekte ik ook nog de FAIRPLAY BANDAMA en de FAIRPLAY ISLETA met op de achtergrond de KOLGA. Al met al een leuk dagje uit met de Stichting.....

LUNA AZUL - Scheveningen - 28 juli 2022 © Nico Harteveld

Eergisteren was zij terug van haar werfbeurt, de ex MARION. Nu getooid met haar nieuwe naam: LUNA AZUL. Nico Harteveld kiekte haar toen en ik paste inmiddels haar dossier er op aan. Klik hier als je dat wilt lezen.

De BOULDER was de drijvende windmolen KIN-03 terug komen brengen en lag even bij te tanken aan de Mammoetkade. Daar kiekte ik haar en besloot een Sleepbootdossier van haar te maken. Klik hier als je dat wilt lezen.

Fairplay Isleta

De FAIRPLAY ISLETA staat in het Scheepsregister nog als BUGSIER-21 te boek. En de website van Fairplay kent haar ook nog niet. De bordjes iets te vroeg verhangen wellicht? 

Ik fotografeerde haar vandaag en werkte haar Sleepbootdossier om. Klik hier om dat te lezen.

Thamesbank

Aan de vlaggetjes op de THAMESBANK te zien, was er een jarig, hoera, hoera, of zo..... Ik kon alleen niet zien wie.....

 

Boulder

En een stukje verder aan de Mammoetkade lag deze. De BOULDER (ex MAERSK BOULDER). Een nieuwe voor mij.

 

Fairplay Isleta

En bij de Tennesseehaven trof ik deze. De FAIRPLAY ISLETA die in het Scheepsregister nog als BUGSIER-21 te boek staat.

De andere foto's van vandaag vind je hier: 

Multraship Commander

De MULTRASHIP COMMANDER (ex ALP ACE, ex MAGNUS) lag ineens voor de haven. Gelukkig was ik abnormaal vroeg op, anders had ik haar aankomst mooi gemist.

En toen ik vanmiddag nog even langs fietste, kon ik nog meer plaatjes maken. Kijk maar onder de button 'Meer foto's'.

Om even voor 20:30 uur vertrok zij weer. De plicht roept!