Barney

Barney

De BARNEY voer vanochtend uit om de TOPAZ INSTALLER te gaan assisteren bij het 'beachen' voor Bredene (B).

Daarbij laat deze in Nederland gebouwde kabellegger zich bij wijze van proef op het strand lopen, om bij laagwater helemaal droog te komen staan. E.e.a. staat gepland voor de 14e november. Een spectaculair gezicht lijkt mij.

Zie ook de artikelen

E-Two

E-Two

Mijn eerste ontmoeting met de gloednieuwe E-TWO, verliep niet helemaal naar wens.

Zij lag verscholen tussen de andere sleepboten en verkeerd op het licht. Die moet nog een keer over. Maar omdat ik nog geen prentjes van haar had, mogen deze even blijven.

Barney

Barney

De Shoalbuster 3013 (2.200 pk) BARNEY ligt al sinds 25 oktober in de Derde Haven. Ze kwam toen uit Le Havre (FR).

Ze ligt standby, wachtend op werk en hoopt daarbij denk ik stiekem dat de hopperzuiger NJORD R van baggermaatschappij Rohde Nielsen (RN) binnenkort een beroep op haar doet. Die is namelijk bezig met zandsuppletie voor Scheveningen en heeft geen eigen werkboot meegenomen.

En volgens haar reder Herman Sr. "wordt BARNEY absoluut niet aan RN verkocht zoals de huidige planning is :) ". Dat als reactie op mijn eerdere toespeling daarop, omdat haar vroegere vlootmaatjes, de TARKA 3 en de BALOE 2 in juni 2012 beide wél aan RN werden verkocht.

SMIT NIGERIA © Paul Kerrebijn

Ik koos de SMIT NIGERIA als Sleepboot van de Maand november.

Maar zij bleek de naamgeefster te zijn van een serie van vier kust- en havensleepboten. Dan de hele SMIT NIGERIA-klasse maar, elk met een eigen Sleepbootdossier. Klik op deze link naar uren lees- en kijkplezier (hoop ik).

Mercurius

Juist ja: MERCURIUS! Hoe verzin je het als sleepbootfotograaf. Maar er was meer; kijk maar:

 

Smit Ebro

En dat allemaal vanmiddag vanaf Slag Maasmond. Leuke bijvangst naast de Provençaalse Grasmus.

Toen ik de VARNEBANK in de 1e Haven van Scheveningen gemeerd zag liggen, wist ik welk schip mijn Sleepboot van de Maand oktober zou worden. Zij dus!

Het Sleepbootdossier dat ik vervolgens over haar samenstelde, werd bijna net zo gedetailleerd als dat over de CHRISTOS XXII (v/h SMIT ENTERPRISE/SMIT COLOMBO). Ga maar naar kiekjesdief.nl/varnebank en oordeel zelf. En heb je nog foto's toe te voegen: lees de spelregels onder de knop Meer foto's en ga je gang!

Boka Pegasus

Boka Pegasus

Om twaalf uur kreeg ik een seintje dat de BOKA PEGASUS naar mij onderweg was.

En ja hoor, ik zag hem het kleine ankergebied voor Scheveningen in varen om vervolgens te gaan liggen wachten op de MAARTJE. Die kwam net terug van een andere klus en moest nog even de haven in om de aflossing en de boodschappen op te halen. Jammer genoeg werkte het weer niet erg mee voor mooie prentjes, maar ze staat er op. Vlak voor mijn huis dus.... Je zou daar toch wonen!!

Anteos

Anteos

De ANTEOS was vannacht terug van een sleepreisje van Dordrecht naar Tilbury waar zij de Noah's Ark had afgeleverd en maakte vandaag wat heen en weertjes naar het ankergebied en omstreken. Ik kiekte haar bij een daarvan.

Varnebank

Gisteren liep ze om 14:30 uur Scheveningen binnen, de VARNEBANK. Ze kwam uit Maassluis. Ik kiekte haar vanmiddag en zal eens kijken of ik van haar een Sleepbootdossier kan samenstellen, want het is een schip met een behoorlijke geschiedenis. Wordt dus wellicht vervolgd.

Multratug 32 & 33

De speaker op de Wereldhavendagen wist te melden dat de beide zusters MULTRATUG 32 & 33 gisteren ter plekke zijn gedoopt.

Heb ik dat dus even mooi gemist. Maar hen gelukkig niet. Ze lieten nog het nodige trek- en draaiwerk zien. Dat dan weer wél!

 

Teddy

Noordzee

Union 7

Texelbank

Verder traden op:

  • De Shoalbuster TEDDY van Herman Sr.
  • De ASD Tug 2810 Hybrid NOORDZEE (A871) van de Koninklijke Marine
  • De, voorlopig nog alleen van het nieuwe schoorsteenlogo van Boluda voorziene, UNION 7
  • De, eveneens alleen van het nieuwe schoorsteenlogo van Boluda voorziene, TEXELBANK

Het was me het dagje wel, meneer Dröge.....