Roodstuitzwaluw

Roodstuitzwaluw

Mark had hem drie dagen geleden bij De Banken vanuit zijn auto op geluid ontdekt, de zeer zeldzame Roodstuitzwaluw.

Sindsdien doet het beestje heel veel vogelaars een plezier door zich met korte pauzes ruim te laten zien. Ik kiekte hem daar dus ook. Een nieuwe soort voor mij. Soort #319 dus.

Er vlogen trouwens ook nog allerhande andere zwaluwen rond en het verbaast mij dat ik in die wirwar maar één keer de verkeerde fotografeerde. Een Huiszwaluw. Ook mooi. En de Gele Kwikstaart was geen vergissing, maar die hoort zo bij dat gebied, dat die in mijn rijtje niet mag ontbreken.

Ik ging voor de Ross' Meeuw, maar trof alleen deze duttende jonge Drieteenmeeuw aan op de blokken van het Noordelijk Havenhoofd. Duidelijk een maatje te groot!

 

archieffoto

Zij die mijn ervaringen met de Kaagse Bruine Kiekendieven willen volgen, zullen zo af en toe even moeten inloggen op mijn site en klikken op de dan verschijnende menukeuze "Kaagse Kieken".

Heb je daarvoor nog geen 'gebruikersnaam' en 'wachtwoord', mail mij dan even, dan kijk ik wat ik daaraan kan doen. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Ross' Meeuw (1e winter)

Hij is pas achttien keer eerder in Nederland waargenomen, de Ross' Meeuw. Ik zocht wat links bijelkaar en maakte daar een 'Vogelweetje' van.

>> 𝙆𝙡𝙞𝙠 hier 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙖𝙡𝙨 𝙟𝙚 𝙙𝙖𝙩 𝙬𝙞𝙡𝙩 𝙡𝙚𝙯𝙚𝙣. <<