Torenvalk ♀︎

Torenvalk ♀︎

Torenvalk ♀︎

Het Torenvalk-vrouwtje voelde kennelijk aan dat ik het jammer vond dat ze aan het einde van de brug ging zitten, terwijl ik aan het begin stond.

Ze wachtte vervolgens even tot ik toch had afgedrukt en kwam toen recht op mij afvliegen. Ze ging vervolgens op corona-afstand van mij af zitten. Ik moest dus in z'n achteruit om haar er geheel op te krijgen. Zij vond alles best. En toen ze het voor gezien had beschouwd, kwam ze ten afscheid nog even met haar mannetje vlak langs vliegen.

Niet te geloven wat een dag!!

Zwarte Zee-eend ♂︎

Ik was nog niet "koud" op het Noordelijk Havenhoofd of ik zag een zwarte vlek. Het bleek dit volwassen mannetje Zwarte Zee-eend te zijn. Zo, die was binnen.

 

Eider ♂︎

En vanaf de kop spotte ik - naast een heleboel Jan-van-Genten en Kokmeeuwen - ook nog dit Eider-mannetje. Die was nog net te kieken. Kijk maar. De rest vloog te ver weg voor mijn "sleepbootcamera".

 

Oeverpieper

En tot slot kwam de Oeverpieper zich in de 1e Haven melden voor een foto. Nou vooruit dan maar.

Al met al een leuke score voor vandaag én een lekker frisse neus!

Pestvogel (ad ♂︎)

Op advies van John maakte ik een andere uitsnede van deze Pestvogel-foto. Beter?

Siberische Tjiftjaf

Was eergisteren het wachten nog op de goedkeuring van Waarneming.nl van mijn Siberische Tjiftjaf-foto's, vandaag kwam ook het akkoord op bovenstaande kiek.

Daarop staat hij in de schaduw en ziet er daardoor anders uit. Maar het is er dus wel degelijk een! Met dank aan de ontdekker Frans van Antwerpen.

Siberische Tjiftjaf

Het zou hier om een Siberische Tjiftjaf gaan, volgens de kenner die ik ter plaatse trof. Waarneming weet het nog niet helemaal zeker, dus ff afwachten wat zij er van vinden. Hij trok trouwens op met een gewone Tjiftjaf. Zie onder Meer foto's.

Het nieuwe vogeljaar begint goed! Tussen 08:30 en 09:00 uur had ik al twaalf Jan-van-Genten op mijn teller staan! Vroege vogels dus!

Een na nog een half uurtje waren het er totaal al drieëntwintig! Vanuit mijn raam goed te zien (iets minder goed te kieken). Het kan niet op!