Plots riep Jan: "Velduil". Doch helaas hadden wij geen van beiden onze camera in de aanslag.

Ondertussen vloog hij steeds verder van ons af richting Piet. Helaas voor ons. En dus ook niet goed kunnen zien of het inderdaad een Velduil was. (De foto's van Jan bewijzen achteraf van wel.) En Piet? Die zag hem niet!

Goudhaantje ♂︎

Pas op de foto zag ik dat het mannetje Vuurgoudhaan op het Zuidelijk Havenhoofd een blauwe draad lijkt te volgen.... Geen idee waar die toe leidde.

Met dank aan Jan die hem als eerste zag.

Buizerd

Buizerd

Hadden ze zaterdag zo rond de duizend Buizerds boven de Waddeneilanden, vandaag had ik er hier maar een. Zomaar op een lantaarnpaal langs de Houtrustweg.

Grote Gele Kwikstaart

De Grote Gele Kwikstaart was even geland om bij te tanken. Heel even maar, maar lang genoeg voor dit bewijskiekje.

Grote Aalscholver

Hij is weer terug op zijn vertrouwde stekkie, de Grote Aalscholver (R[0RC]).

Hij komt hier al sinds 2010, maar zo vroeg in het seizoen was hij nog nooit terug. Het vorige vroegte-record stond op 22-10-2018. Dit najaar gunde hij mij kennelijk de eer (net als vorig jaar en 2016). En nog steeds zijn de geleerden het er niet over eens of het wel een Grote is. Ze zien maar...

 

Eerder zag ik aan de overkant weer de jonge Rotgans en bij de Zwaaikom de man Zwarte Roodstaart, een IJsvogel en deze Rietgors. Een ongebruikelijke gast. (De eerste en tevens laatste was daar in 2014.) Te moe om op haar poten te staan en maar heel even ter plaatse.

 

Overige Scheveningse-waarnemingen tot op heden.

Rotgans (juv)

Rotgans (juv)

Deze jonge Rotgans heeft kennelijk de aansluiting bij zijn trekgroep verloren. Zo stond hij er in elk geval bij, vanmiddag op het Noordelijk Havenhoofd. Misschien kan hij nog mee met een van de volgende vluchten... Wie weet?!