Grauwe Klauwier (juv)

Grauwe Klauwier (juv)

Hij zat er nog, Vincent's ontdekking, de jonge Grauwe Klauwier.

Voor de temperatuur was het trouwens wel lekker dat - precies op het moment dat ik het beestje spotte - de zon het liet afweten. Maar voor het foto-licht was dat wat minder. Maar ik heb hem. Missie geslaagd!

En aan eten geen gebrek. Terwijl hij de ene hommel - die hij vlakbij uit de lucht plukte - aan het verorberen was, vloog hem een tweede zowat in de snavel. Ook die maar even 'gescoord'. Kan je altijd nog opprikken voor later, toch?

Goudplevier

Hij vermaakt zich best tussen de duizenden badgasten en meeuwen, deze eenzame Goudplevier. Dit is de derde dag dat ik hem tref en hij ziet er nog steeds kerngezond uit!

Hij eet vooral wormen en allerlei insecten en spinnen. Kennelijk zitten die er dus genoeg daar langs de waterlijn.

Goudplevier

Hij was bepaald niet schuw, de Goudplevier. Hij scharrelde rustig zijn kostje bij elkaar daar tussen de meeuwen bij de zandopspuiting. En af en toe kwam hij mijn kant op dribbelen. Leuk!

Verder zag ik zeventien Lepelaars overvliegen en tussen de duizenden meeuwen aardig wat geringde.

Hop (juv)

Hop (juv)

Hop (juv)

Pas toen een Schaap hem uit zijn dekking verdreef, kreeg ik de beroemde kuif van de Hop in beeld. Tot die tijd was het af een toe een foto mét prooi. Maar gekuifd is hij leuker, toch?

Zeekoet

De eerste 'vreemde' vogel die ik bij mijn eerste heen-en-weertje naar de zandopspuiting tegen het lijf liep, was geen meeuwachtige, maar een Zeekoet. Ook goed.

Tapuit

Tapuit

Vervolgens ontdekte ik een Tapuit die wat nieuwsgierig tussen de graafmachines scharrelde. Dat was twee!

En vervolgens had ik nog wat geringde meeuwen. Die kwamen in een speciaal album. Klik hier maar.

Ik trof vandaag op de Kaag geen enkele Bruine Kiekendief meer aan. Duidelijk vertrokken! De soort die wél - voor het eerst dit seizoen - volop aanwezig was, was de Goudplevier. Een paar honderd in het bekende omgeploegde bollenveldje in Floris Schouten Vrouwenpolder Zuid (ZH).

De foto's waren uie, maar daar ging het mij ook niet om..... (toch?)

En 's morgens trakteerde de plaatselijke Torenvalk mij - via zijn roofvogel-alarm - op een voorbij-flitsende jagende Havik. Hebben!