(archief-foto)

Toen ik vorige week drie Bruinvissen had zien zwemmen waarvan er één beduidend forser leek dan de andere twee, opperde iemand dat het misschien wel een moeder met een tweeling was. "Kan dat?", vroegen wij ons af. Ik zocht het op.

Het kan, maar het is pas één keer vastgesteld. Dat ik een tweede geval zou hebben gespot is dus (vrijwel) uitgesloten. Zie deze link.

De Sperwers lieten zich niet kieken. Dan deze Eekhoorn maar.....

Archieffoto.

Ik had het van mijn leven nog niet gezien, een (mogelijke) Vos hoog in de boom.

Toen ik vanmiddag in Clingendael aan het spotten was, zag ik achter in het desbetreffende perceel iets groots vrij hoog in de boom. Ik schat op zo'n meter of 5. Ik vond het beest veel te groot voor een eekhoorn. Met mijn kijker kon ik er nog net een glimp van opvangen, waardoor ik het vermoeden kreeg dat het een Vos betrof. Het blijkt dat die even behendig kan klimmen als een kat. Nooit geweten. Weer wat geleerd! (Zie deze link.)

P.S.
Hoe meer ik lees over de Boommarter, hoe meer ik het idee krijg dat ik hier geen Vos aan het klimmen heb gezien, maar een Boommarter. Die is ook beduidend groter dan een Eekhoorn, maar iets kleiner dan de Vos. We zullen het echter nooit zeker weten, want ik heb er geen beelden van....

Een Gewone Zeehond en twee Drieteenstrandlopers. Dat was de score voor vandaag van mijn rondje haven.

Onze drie kleine kleutertje hadden het weer vreselijk naar hun zin in het zonnetje. Deze roept de rest naar buiten en samen rennen ze net zo lang op de boomstam rond, totdat er weer eentje ergens van schrikt. Dan zijn ze als de gesmeerde bliksem weer verdwenen. Zelfs de Halsbandparkieten deden mee.

Ze waren hun uiterst kleine wereld aan het verkennen, deze drie Eekhoorn-jongen. Ik trof ze in een gat waarin ik een Bosuil hoopte te zien. Maar dit kon er ook mee door, toch?

(Foto met telelens vanaf de overkant - naast het Semafoor - genomen.)

Ze wisten dat ik gisteren een nieuwe linkpagina had gemaakt over de Gewone Zeehond en daar wilden zij ook in. Daarom lagen ze vanochtend op het binnenstrandje van het Zuidelijk Havenhoofd een beetje te poseren. Vooruit dan maar!

Gelukkig had ik dit keer mijn camera wél bij me. Ik was nog maar net op het Noordelijk Havenhoofd aangekomen, of hij kwam boven water, de Bultrug.

Ik schat zo'n 3 km voor De Vulkaan. Ik kon twee keer afdrukken en toen ik klaar was met hem melden op Facebook, was hij verdwenen. Maar hij heeft zich in elk geval weer even laten zien! En met springen mag hij best even wachten tot het zonnetje weer schijnt... toch?

Waarschijnlijk zijn er nu trouwens twee! Een in Noord- en een in Zuid-Holland. Het moet niet gekker worden! Kijk maar op waarneming.nl.... HUMPIE!

Ik wist het niet, maar ik had kennelijk een lunch-date met JoJo. Toen ik mijn eerste hap nam, blies hij op zijn blow. Dat werd dus een "gestoorde" maaltijd.

Die eerste hap was trouwens om 12:45 uur. Toen zat ik in mijn loggia en hij zo'n 100 meter ZO van de Verkenningston Scheveningen. Hij bleef wat heen en weer zwemmen tussen die ton en de Pier. Op een gegeven moment zat hij nog maar zo'n 1,5 km uit de kust, voor het Kurhaus (13:20 uur). Vanaf daar ging hij weer terug naar de Verkenningston en ook nu leek hij van plan dichterbij te komen. Dat ging helaas weer niet door, want rond 13:50 uur kreeg hij bezoek van een boot van Vrolijk. Dit keer van de ALBATROS, die naar de ton onderweg was voor een asverstrooiing. Het beest bleef even wachten en zwom toen achterlangs naar de vier Drainboeitjes. Vanaf daar even een retourtje Kijkduin. Hij was om 14:45 uur weer terug voor de havenhoofden. Toen haakte ik af.

Of het JoJo was of een ander, zullen wij waarschijnlijk nooit weten, maar ik zag iets "langsspuiten". Het zat zo:

Om 12:00 uur zag ik vanaf het Noordelijk Havenhoofd plotseling een zwarte streep in mijn kijkerbeeld, iets later gevolgd door een "blow". JoJo waarschijnlijk. Op dat moment zat hij zo'n 2,5 km in zee voor de Pier en zwom langzaam naar de Verkenningston. Van daaruit leek hij de lichtenlijn richting havenmond te gaan volgen. Helaas was de thuisvarende MAARTJE dat ook van plan. Toen verlegde hij zijn koers naar de vier Drain-boeien. Die passeerde hij om 12:20 uur voorlangs. Vervolgens dobberde hij langzaam richting Kijkduin. Na 12:45 uur zag ik hem niet meer. Het Zuidelijk Havenhoofd onttrok hem waarschijnlijk aan mijn oog. Beter maar, want ik moest nodig...lunchen.