Boomkikker

De Boomkikkertjes in de Libellenvallei zaten allemaal te pitten. Daar is op zich niks mis mee, maar doe het dan op een bloem of zo. Dat is leuker voor de foto....

Boomkikker

De vogels lijken verdwenen. De libellen vinden het te koud. Dan maar dit kleumende Boomkikkertje op zijn bloem als parodie op 'De prinses op de erwt '. Ook leuk, toch?

Boomkikker

Boomkikker met insect

Geen idee wat voor vliegbeest hij op zijn rug heeft, maar een insect is het zeker. Mijn eerste Boomkikker-waarneming van dit seizoen trouwens.

Mini-vlindertje???

Ook in Meijendel ging ik voor de Boomvalk. Ik zag er maar een die even een rondje draaide boven de Libellenvallei. Hij kwam niet op de foto. Wél o.a. dit minivlindertje, waarvan ik de soortnaam niet weet, te zamen met nog twee bekendere. Klik daarvoor maar even op de Flickr-button.

P.S.
Nick Peeters, Liesbeth van der Vliet en Jonathan Janse, brachten hem op naam: een Muntvlindertje. Bedankt. Hij gaat als zodanig zijn eigen albumpje in.

 

Kleine roodoogjuffer ♀

En van de juffers, trof ik o.a. dit exemplaar. Volgens mijn bescheiden mening een vrouwtje Kleine roodoogjuffer.

 

Boomkikker

Tot slot op een van de Boomkikkertjes twee kamikaze vliegen. Benieuwd of die de nieuwe aardappeltjes halen.

Boomkikker

Zestien Boomkikkers. Dat is het resultaat van een dagje Meijendel. De meeste op aanwijzing van Noël, maar ook meer dan een handjevol op eigen inzicht. Leuk wel.

5D3_5052_edited-1

Boomkikker

Kleine Watersalamander

Kleine parelmoervlinder

Alleen het vogelalbum bleef onaangeroerd vandaag. De Buizerdfoto was niet mooi genoeg. De overige albums kregen wél nieuwe inhoud, zoals je hierboven ziet. Een Gewone pantserjuffer (met dank aan Fennie, Johan en Menno voor het op naam brengen), een Boomkikkertje, een Kleine Watersalamander en een Kleine Parelmoervlinder. 't Kan niet op!

Boomkikker

5D3_4822_edited-1

Boomkikker

Meijendel kent heuse 'Kikkervalleien'. En waar dacht je dat deze beestjes zaten? In die ene 'Libellenvallei'. Verdwaald zeker.

Kolibrievlinder

glasvleugelpijlstaart

Ik had er al voor gewaarschuwd, maar vandaag ging het dus écht mis. Na de vogels, de vlinders en de libellen, drongen nu nog meer 'reptielen en amfibieën' zich aan mij op.
Het begon in de Libellenvallei met een stelletje Zandhagedissen [foto 1.] die als eerste op de foto wilden. En na wat 'uitsluipende' juffers en eileggende libellen, kwamen bij de boerderij wéér de Boomkikkers [foto 2.] in beeld. Eerst gewoon eentje, maar alras drie! Uitslovers!
De dag werd afgerond met wat Kolibrievlinders [foto 3.] en een Glasvleugelpijlstaart [foto 4.]. Ook nog nooit van gehoord, laat staan gezien.
Gelukkig kwam - om de eer te redden - tussendoor nog even een Wespendief over. Anders was het een vogelloze kiekjesday geworden daar in Meijendel. Ook leuk, maar niet écht de bedoeling, toch?

Over de libellen maak ik binnenkort een apart verhaaltje. Even geduld dus a.u.b.

Icarusblauwtje ♀

Steenrode heidelibel ♀

Eerst waren er alleen de vogels. Toen kwamen de vlinders er stiekem bij. Daarna de libellen. En nu dan opeens een Boomkikker. Het eind is zoek!

Maar niet getreurd; ik amuseer mij kostelijk. Die Boomkikker bijvoorbeeld, die kreeg ik cadeau toen ik na mijn bezoek aan de Ganzenhoek, bij de boerderij was aanbeland. Daar trof ik twee natuurliefhebbers die vertelden speciaal voor de Boomkikker te zijn gekomen. Boomkikker? Die lust ik ook wel. En zo is het dus gekomen. Zij vonden er een en ik hoefde hem alleen nog maar te kieken. Bedankt lieden (als jullie dit lezen)!

Daarna in de Duintuin het Icarusblauwtje (de vlinder dus) en een Steenrode heidelibel-vrouw die een klap op haar oog heeft gekregen. Ze staan er allemaal op en met hen nog veel meer. (Zie ook de desbetreffende albums.)

En dan nu even bijkomen!! Poeh, poeh......