Roerdomp

Ik was vanochtend een uur eerder opgestaan in de hoop dat het op de Kaag - in dat gewonnen uur - allemaal zou gebeuren.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit. Het was stralend weer en bladstil, dat wel, maar ook bladstil qua vogels. Totdat.... Bij de Kogjespolder gebeurde het. Er zat een Roerdomp te hompen! Leuk om te horen, maar niets van te zien. Totdat het gehomp een tweede Roerdomp aantrok. Het plaatselijke Bruine Kiekendiefkoppel escorteerde haar. En voordat zij bij hoem-papa landde, kon ik haar netjes vereeuwigen. 

 

Koekoek

En zij stond er nog niet op, of de Koekoek begon te roepen. Vlak bij de haven, dus terug naar af. Het bleek een Koekoeksday te worden, want ik trof er over de hele dag vijf, met deze als hoogtepunt.
(Qua fotobewerking moet ik er nog eens goed voor gaan zitten, want de kleuren lopen wel erg uiteen.)

 

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

Ook bij de Bruine Kiekendieven had ik geluk. Er bleek een zevende territorium in aan- c.q. verbouw te zijn. Pa kwam met nestmateriaal, terwijl boven hem deze twee vrouwtypes rondcirkelden. Daarvan had de onderste - een volwassen vrouwtje - trouwens een metalen ring om. Die landde even later bij het vermoedelijke nest. (Die tweede bleek bij navraag trouwens een 2e kalenderjaar vogel, geslacht onbekend.)

Tel uit je uurtje winst!