Siem Commander

Ik had op AIS al gezien dat ze er niet bepaald "vrij" bij lag, de SIEM COMMANDER. Maar omdat ze nieuw voor mij is en ik er een Sleepbootdossier over wil maken, besloot ik toch een poging te wagen. Niet helemaal voor joker, maar voor de écht mooie plaatjes moet ze toch eerst wat toegankelijker worden.

 

Eems Wrestler

De tweede die op mijn verlanglijstje stond voor vandaag was de EEMS WRESTLER. Onlangs nog uitgeroepen tot mijn Sleepboot van de maand oktober. Ik wilde graag weten wat ze nou eigelijk in de Berghaven in Hoek van Holland ligt te doen. Kennelijk is zij gecharterd door Fugro, want zij had de FUGRO ORCA langszij, een onbemand en op afstand bestuurbaar oppervlakte scheepje (USV - uncrewed surface vehicle), waarmee op de Noordzee inspecties worden gedaan van de leidingen van en naar diverse productieplatforms. Daarbij fungeert de EEMS WRESTLER als begeleidings-/bewakingsschip dat ook zorgt voor de communicatie [bron: Havenvrienden Rotterdam].

 

Duchess

En toen ik tot slot nog even een boulevardje pikte, zag ik aan de overkant een - kennelijk proefvarende - tweede nieuweling voor mij, de DUCHESS, in beheer bij LANDFALL Marine Contractors bv. Dan ook die maar gekiekt.....

En toen begon het stevig te plenzen. Einde oefening.