Onze tandenknarsende roofvogelaar vindt dat wij als vogelfotografen netjes op de paden moeten blijven. En gelijk heeft hij.

De vogels hielden daar vandaag gelukkig keurig rekening mee. Dit Sperwervrouwtje bijvoorbeeld ging speciaal voor mij vlak boven mijn hoofd op een overhangende tak op haar gemak een muisje wegwerken. Ik kreeg haar pas in de smiezen toen dit Eekhoorntje, dat ik aan het fotograferen was, voor haar langs liep en zij daarvoor een stapje terug moest doen. Ze vond het vervolgens ook nog eens prima dat ik onder haar door liep om haar van haar beste kant te kunnen kieken. Toen ik twee keer had afgedrukt, wilde het mannetje ook op de foto. Hij koos daarvoor een wel heel aparte opkomst: er bovenop. Je ziet haar op deze foto denken: "Moet dat nou precies tijdens het eten?"

 

 

Na 'de daad' eet ze eerst rustig haar muisje verder op, om vervolgens haar dorst te gaan lessen met regenwater uit een plas. En jawel, wéér netjes op het pad. Ja, dan verdient ze gewoon die eeuwige roem, toch, tandenknars-meneer?

Even daarvoor zagen wij trouwens ook nog (met dank aan Jos) - vanaf het eerste pad - deze twee Bosuiltakkelingen. Ook die dan maar even op de plaat gezet.

 

Het was me het dagje wél, meneer Dröge!