Op het Boomvalkennest in de Bomenbuurt stond zo te zien nog maar één jong. De andere twee hadden het takkelingen-stadium kennelijk héél kort gehouden, want we zagen ze voorbij speren alsof ze nooit anders gedaan hadden. Hoe het landen ging, konden we helaas niet zien. Dat is vaak in het begin de minst elegante manoeuvre. Die voerden ze dan ook, voor de broodnodige privacy, maar achter gesloten gebladerte uit.

 

Bij het Morgenstond-nest stond een jong óp het nest en een van de ouders er voor op wacht. Toen ik mijn grote lens in stelling had gebracht, was hij of zij echter al gevlogen. En ook op dat nest is het - net als op Kijkduin/Ockenburgh - mij niet helder of er wellicht meer jongen zijn.

 

Bont zandoogje

Op Kijkduin/Ockenburgh kwam ik - zoals gezegd - weer niet verder dan één jong. En zelfs door het nieuwe gaatje niet te kieken. Dat moet je dus maar gewoon van mij aannemen.
Hier heb ik mij 'beholpen' met wat prentjes van dit Bont zandoogje en van een libel. En weer - volgens mij - een vrouwtje Paardenbijter.
En die Boomvalk? Die komt ook echt wel een keer aan de beurt. Even geduld a.u.b.