Klik op de foto voor een vergroting.

Zij zit ongetwijfeld op eieren, het Torenvalkvrouwtje op de jachthaven. Dat valt op te maken uit haar gedrag van vanochtend. Terwijl vlak voor haar een luidruchtige grasmaaimachine het weiland kortwiekte en even verderop haar mannetje een Buizerd verjoeg, bleef zij stoïcijns voor zich uit kijken in de nestkast. Even een blik richting camera, maar daarna weer strak voor zich uit. Eieren dus! Anders was zij hem allang gepeerd. Leuk succes voor Robin en Michiel, de bedenkers en bouwers van de kast.

Klik op de foto voor een vergroting.

De Bruine Kiekendiefman van de Lakerpolder (NO) maakte het ook even spannend. Toen ik aan kwam varen, kwam hij met nestmateriaal aanvliegen. Hij dropte dat op een voor mij nieuwe plek. En om even te laten zien dat ik toch lekker niet mag komen zoeken, vloog hij even over mijn boot en toen rechtstreeks naar het paaltje met 'geen vrije toegang'. Dat ik dat maar even wist... ja!

Op Koudenhoorn wachtte mij mijn derde verrassing. Toen ik door het hek was dat het stiltegebied afbakent, hoorde ik….. een Wielewaal!! Jawel! Een zeer geschikte stek voor deze soort, maar míjn eerste kennismaking ermee in dit gebied. Hij liet zich helaas niet zien, maar dat komt nog wel een keer. Nu ik weet waar ik het zoeken moet, zal ik er nog wel wat uurtjes aan gaan besteden.

Drie keer leuk dus en spannend bovendien!