Gewone Zeehond

"Wanneer gaat'ie nou eindelijk open?" Je hoorde het het Zeehondje in de Spuisluis bijna denken. Onrustig zwom hij heen en weer, totdat mijn kalmte op hem afstraalde. Toen legde hij zich er maar bij neer. Het was tenslotte pas nét hoogwater geweest. Hij moest dus nog even geduld hebben. 

 

Middelste Zaagbek ♂

Middelste Zaagbek ♂ 

Bij De Pijp trof ik deze 'punker'. De 'nieuweling' uit de titel van dit verhaaltje. Een mannetje Middelste Zaagbek. Hij kwam - speciaal voor mij - even langs mijn auto zwemmen, zodat ik niet hoefde uit te stappen. Bedankt beest! Daarna zocht hij het midden van de 1e Haven op, stak zijn kop in de veren en deed verder niets meer. Precies op tijd dus. Het leek wel afgesproken werk.

 

IJsduiker (1e winter)

IJsduiker (1e winter)

De IJsduiker zwom in de Loosduinsevaart, vlakbij de plek waar ik parkeerde. Ook weer alsof afgesproken. Op de minuut nauwkeurig. Hij was Meerkoetjes aan het pesten. Voor de foto dook hij nog even een Amerikaanse Rivierkreeft op en ontdeed hem - voor de lens - van zijn scharen. Dat gaf nog wat kleur aan het grauwe, regenachtige geheel. Daarna peerde hij hem weer het Laakkanaal op richting Escamplaan/Soestdijksekade, achtervolgd door Arno. Ik hoor nog wel van hem wie er sneller was...

Voor de overige foto's: klik hier: