Wat een geluk dat de glazenwasser net was geweest, want daarom besloot ik even te gaan 'proef-kijken'. En wat dacht je wat? Zeven Noord-Atlantische Grienden om 10:11 uur recht voor mijn net gewassen raam! Binnen de verkenningston, dus op circa 3 km schat ik in. Het was helaas wat heiig. Ondanks de afstand en het zicht waren de bewijsplaatjes die ik vanuit mijn raam schoot voor waarneming.nl goed genoeg om mijn ontdekking goed te keuren.

Dit keer had ik de tegenwoordigheid van geest om ook August, de beheerder van de Haagse Vogelaars-Whatsapp-groep om 10:16 uur te sms'en dat er vreemde zeezoogdieren t.h.v. de Keizerstraat zwommen, anders was het weer een soort Konings(eider)-drama geworden.

Vincent belde mij wat later voor nadere info, ging er met zijn kijker op af en bracht ze op naam. Hij gaf de melding verder door. Nu weet de hele wereld het dus!
Inmiddels zouden telescopers gezien hebben dat er ook nog een kalf bij zit. Acht wellicht dus, langzaam richting Zuid drijvend! (Zie voor verdere berichtgeving ook mijn Facebookpagina via de button rechtsboven.)

Het filmpje dat ik schoot, is het aanzien nauwelijks waard. Mijn statief lag in de auto en dat is te zien ook. Schokkerig handwerk. Sorry.

Publicaties:

P.S.
Nadat de groep vrijdag de dertigste rond 14:15 uur nog door een SAR-helikopter werd gespot bij de Noordpier van Hoek van Holland, komt op 2 november het droeve bericht dat er tien in Calais zijn gestrand. Waarschijnlijk dezelfde groep. Zeven zijn er overleden. Bij drie wordt nog een poging ondernomen om ze naar zee terug te krijgen. Lees er meer over via deze links: