ALP Ippon

Viste ik bij de ALP IPPON toch bijna achter het net! Ik was weliswaar naar de Lekhaven gereden in de wetenschap dat zij drie rijen dik lag en dus nauwelijks te kieken zou zijn. Maar toen ik wat van die nutteloze kiekjes had gemaakt en wegreed, kwam zij plots in beweging. Ik als een haas terug om nog net dit wegvaarprentje te kunnen maken. Niet mooi, maar iets én een nieuwe voor mij!
Vervolgens zag ik op ais dat zij naar de overkant ging. Op naar de Waalhaven dus. Even rijden, maar dan heb je ook wat, dacht ik. Toen ik daar aankwam en positie koos, zag ik haar net weer verdwijnen. Pech.
Maar het kwam toch nog goed, want ze bleek vervolgens naar zee te vertrekken en op de Landtong Rozenburg lukte het mij mijzelf te verbeteren. Klik en kijk maar.

 

Sentosa

In de Waalhaven lag trouwens ook een oude bekende met een nieuwe naam. De SENTOSA voorheen SMIT SENTOSA. Een vernieuwing dus. De eerste van de dag.

 

Maersk Mover

Aangekomen op de Landtong, werd het wachten op de ALP IPPON veraangenaamd door de verschijning van de MAERSK MOVER. Net als de ALP IPPON een nieuwe voor mij. Leuke "bijvangst".

 

Innovation

En in de Scheurhaven trof ik mijn derde nieuwe van vandaag, de INNOVATION. Een demo-vaartuig van Damen van hun laatste 'innovatie' dus. Ik duik er van de week wat dieper in en hoop er dan een Sleepbootdossier van te kunnen maken. Wordt dus (hopelijk) vervolgd.

 

Beagle

Rest er dus nog één 'vernieuwing'. Dat betrof de BEAGLE. Die had ik wél al in het zwart, maar nog niet in het rood. Nu dus wél. Ook leuk.