Bugsier 10

Ik ging dus voor de BUGSIER 10. Zij ligt al een tijdje op de Maasvlakte. Ik had in de Schuttevaer gelezen dat zij was toegevoegd tot de Fairplay-vloot, dus ik ging ervan uit dat zij daar hoorde. Fairplay Towage BV liet mij echter weten dat de deal met Bugsier nog niet rond is en dat de BUGSIER 10 (nog?) niet onder hun vlag vaart. Interessant dus.
Thuisgekomen zie ik op Marinetraffic dat zij de haven inmiddels heeft verlaten richting Beatrice Windfarm. Ze lag hier dus met een missie; onderdelen voor een windmolen vervoeren! Ik kiekte haar net op tijd! (Volgende keer graag iets dichterbij, maar je kan niet alles hebben.)

 

SD Salvor

Mijn tweede opdracht was de SD SALVOR. Een voor mij nieuwe sleper uit de stal van Kotug. Eentje die dus niet in de poule zit met Smit. Ik trof haar en had mazzel dat niemand mij tegenhield.

 

Bigroll Baffin

En tot mijn verrassing trof ik in de Waalhaven ook de BIGROLL BAFFIN. De hoofdrolspeelster van de Wereldhavendagen 2017. Ik had haar daar niet verwacht, want ik zag gisteren een BIGROLL ankeren voor Scheveningen en ging ervan uit dat dat de BIGROLL BAFFIN was, terug van haar optreden in Rotterdam. Mis evenwel. Dat blijkt bij nader inzien haar zuster de BIGROLL BARENTSZ te zijn. Verwarring alom dus.

Klik voor de andere foto's die ik vandaag schoot maar even op deze button: