Fairmount Alpine

Ondanks het feit dat ze ergens tussen Trinidad Tobago en Italië vaart, wist ik haar toch te kieken; de FAIRMOUNT ALPINE. Ik kocht haar vanmorgen namelijk als miniatuur* bij AllOnScale in Papendrecht. Ik voelde mij daar trouwens even als een kind in een snoepwinkel. Wat een leuke sleepbootmodellen staan daar zeg. Ik had alleen helaas wat te weinig flappen getapt, anders had ik zeker de UNION MANTA nog mee naar Scheveningen genomen. Helaas...... Net als vroeger: te weinig centjes meegekregen en geen krediet.

P.S.
*) Het model blijkt destijds trouwens te zijn vervaardigd door MMCE Marine Models en was bij AllOnScale alleen maar gerepareerd. Waarvan akte.

 

Stena Impeccable

De STENA IMPECCABLE was de volgende stop op mijn tocht. Met haar 183.20 meter lengte duidelijk een paar maatjes groter. Zij lag in de Waalhaven en werd kennelijk mooi gemaakt voor haar doop of zo.

 

SD Jacoba

En als laatste foto bij dit verhaaltje, een nieuwe voor mij, maar een oudje in de Kotug Smit-vloot: de SD JACOBA van het bouwjaar 1998. Haar - dit keer niet gefotografeerde - buurvrouw, de ZP CHALONE is zelfs van 1982! Dat riep bij mij de vraag op hoe oud de Kotug Smit-boten zo'n beetje zijn. Wel, gemiddeld circa veertien jaar. Daar zitten ze beide dus dik overheen.

Voor mijn andere "vangst van de dag" moet je even op Meer foto's klikken. Niets spannends trouwens dit keer en niets beter dan ik had.... maar dat moet ook een keer kunnen, toch?