Slechtvalk

Gisteren

Slechtvalk

Vandaag

De 'Watertorenvalken' hebben concurrentie. Dat meldde deze site op 12 april. Was er toen nog sprake van 'mogelijk overwinterende Slechtvalken', inmiddels zitten ze er zo vaak dat het er steeds meer op begint te lijken dat ze ergens in de buurt een serieuze broedpoging ondernemen. Omdat niemand enig idee heeft wáár, ben ik ben gisteren en vandaag bij de toren wezen kijken of er daar wat meer blijkt uit hun gedrag. Gisteren zag ik een prooi-aanvoer/overdracht, maar dat zegt op zich nog niks. Dat vindt in de beginperiode vaak juist plaatst buiten het directe broedgebied.

Op de fotoserie die ik er schoot, zie je dit:

10:56 uur - Een Slechtvalk brengt schreeuwend prooi aan. Een tweede valk komt vanaf de toren ook in de lucht. Niet definitief kunnen vaststellen of er daadwerkelijk een overdracht plaatsvond, want het gebeurde net aan de andere kant.
10:57 uur - Het Torenvalkvrouwtje komt ook in de lucht om poolshoogte te nemen. Ze is niet van slag zo te zien en ze alarmeert niet.
10:58 uur - Een van de Slechtvalken zit boven in de toren met prooi, maar doet er niets (meer?) mee.
11:01 uur - Deze vliegt af - met prooi -, maakt wat rondjes en verdwijnt in westelijke richting.
11:22 uur - Wederom een Slechtvalk in de lucht. Welke het is, is mij niet helder. Misschien geven de foto's duidelijkheid. Deze verdwijnt ook in westelijke richting (Gouden Bal-flat?).

Of het op Scheveningen tot iets komt, zal de tijd uitwijzen. Ik ga binnenkort langer posten in de hoop wat wijzer te worden. Wordt dus vervolg.

(Klik hier voor meer links over dit onderwerp.)