De Torenvalken vliegen op dit moment nog rond de schoorsteen in afwachting van het moment dat ik hun schoongemaakte kast terug hang, zoals zij dat de afgelopen jaren gewend waren.
Als het aan de Gemeentelijke afdeling Duurzaamheid en Groen ligt, is die kans echter verkeken. Die heeft zich ingegraven en is overgeschakeld op de vertragingstactiek.
 
Uit politiekringen kreeg ik bovendien te horen dat, door het terugbrengen van de kast, er geen sprake meer is van 'diefstal' volgens de letter van de wet. Daarvan aangifte doen, kan daardoor dus niet meer.
 
Er loopt echter nog een ander verzoek tot ingrijpen. Via de Omgevingsdienst Haaglanden. Die dienst heeft vastgesteld dat er voor het wegnemen van de kast geen ontheffing is verleend en heeft het dossier overgedragen aan hun collega's van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), die met de handhaving zijn belast.
 
Wellicht komt alles dus toch nog op zijn pootjes terecht. Anders zijn de verliezers: De Torenvalken. Hopelijk zijn die dan mans genoeg om zelf een goed heenkomen te zoeken en kiezen zij niet voor de Havik-Mac van Martin, maar voor iets waar ze veilig hun ei in kwijt kunnen. Wij wachten af.
 
P.S.
Toeval of niet, het NOS-Journaal van 8:30 uur opende er mee: 'Gemeenten en klachten: te vaak van kastje naar de muur', een conclusie van de Landelijk Ombudsman. Nou, die kan ik - zoals je begrijpt - van harte onderschrijven in dit dossier.