Frater

1. De Fraters zaten keurig klaar om op de foto te gaan. Helaas was er nauwelijks licht, maar dat was niet hun schuld.

 

Grote Burgemeester

2. Daarna was de Grote Burgemeester aan de beurt. Ook die zat op zijn plaats en koos het luchtruim zodra hij mij zag. Ook hij had last van lichtgebrek, maar hij was er.

 

Torenvalk

Torenvalk

3. Aan de andere kant van de haven zaten ook de Torenvalken op hun plaats. En dat niet alleen, ze waren er "klaar" voor. Dat merkte ik toen het vrouwtje de stok op vloog en dat luid ging zitten aangeven. Aanvankelijk was mij niet helder voor wie die boodschap bedoeld was, maar het mannetje bleek binnen in de kast te zitten. Toen hij niet snel genoeg reageerde, dook ze naar binnen om hem porren. Hij peerde hem en ging op de schoorsteen zitten ruziën met de kraaien. Een afleidingsmanoeuvre?
Ik besloot door te gaan naar het Zuidelijk Havenhoofd. Van daaruit sms-te ik Marius:

"Pa en ma beide in de kast! Zij had er wel zin in zo te horen."

Marius reageerde:

"Leuk hè. Ben benieuwd wanneer we de eerste paring kunnen waarnemen."

Ik weer:

"Vandaag?"

Ik had dat laatste sms-je nog niet verstuurd of ik hoor het stel. Ze paren luidruchtig op de hoek van het Zuiderstrandtheater, recht voor mijn snufferd........Perplex (of zelfs meer dan dat, want ik vergeet gewoon te klikken)!!!!
Zij gaat zitten nagenieten en hij vliegt naar de ander hoek om zijn nagels schoon te maken en zijn veren te poetsen.
Ik bel Marius om hem deze wonderbaarlijke ontwikkeling te melden... Of hij het geloofde???? Geen idee! Ik zou in zijn geval 112 gebeld hebben: "Verwarde man..." wink

 

Slechtvalk

4. Nadat ik bij de Torenvalken op Landgoed Oosterbeek bot vang, rijd ik langs de Gouden Bal-flat. Daar zat de Slechtvalk wél weer keurig op zijn plaats. Hij was niet helemaal bij de les, maar duttend is ook goed wat mij betreft.

Een memorabele dag dus weer..... 't Moet toch niet gekker worden!