Waren de Barmsijzen uit Voorschoten in geen velden of wegen te bekennen, de Dwerggorzen en de Fraters maakten dat meer dan goed. Die zaten mij op te wachten!

 

Dwerggors

Dwerggors

Dwerggors

Dwerggors

In Noordwijk at ik eerst even mijn boterhammetje op, na de mislukte expeditie naar Voorschoten. Het plaatselijke Dwerggorzen-koppel bleef netjes wachten tot ik klaar was en begon toen aan de vliegshow. Eerst met z'n tweeën de kale boompjes in, voor het oog van ook vier andere fotografen. En daarna een heuse privévoorstelling. Een van de twee kwam op mij af vliegen en ging op nog geen vijf meter in een Bramenstruik zitten. Precies goed op het licht en lang genoeg om te beseffen dat de belichting wat teruggeschroefd moest worden voor het mooi. Bedankt beest! Het werden daardoor toppertjes. (En wat nu als ik mijn 500 in stelling had kunnen brengen? Maar die lag thuis in zijn warme kastje. Helaas.)

 

Frater

Frater

En toen ik eenmaal weer terug was op Scheveningen, trof ik Piet die mij voorging naar de Fraters. Ook die zaten klaar voor de kiek. Bijna nog mooier dan die ene Dwerggors op zijn Bramenstruik. Met de groeten aan de Barmsijzen!