Eén Kleine Burgemeester is al een zeldzaamheid, maar twee? En dan twee die ook nog eens zo vriendelijk zijn om voor de foto heel even naast elkaar te gaan zwemmen. Niet te geloven toch?

Toen ik om even over half elf het Zuidelijk Havenhoofd op wandelde, had ik vrij snel beet. Het eerste exemplaar zat in het begin van de groep foeragerende meeuwen. Die stond er om 10:41 uur op. Een stuk verderop zag ik een tweede exemplaar. Mijn dag was helemaal goed, zeker toen ze elkaar even later opzochten. Dat leverde dus bovenstaand fotomoment op.

Ik sms'te mijn waarneming om 10:52 uur door naar August voor zijn WhatsApp-groep. Ook John bracht ik telefonisch op de hoogte. Toen ik om kwart over elf het havenhoofd weer af liep, kwam de ik de eerste tegen die op mijn melding af kwam: Nelis. Ik liet hem mijn 'vangst' nog even zien en hij deelde mijn - inmiddels bijgestelde - mening dat het twee Kleine Burgemeesters waren.

Leuke waarneming dus!

In de nestkast op het Norfolkterrein trof ik daarna nog het Torenvalkmannetje en in de zwaaikom de hevig poetsende Roodkeelduiker. Die verklaar ik hierbij ook als 'ongezond'. Hij zwemt namelijk vrijwel constant op zijn zij en zit dan even voor zijn linker poot in een zwarte plek op zijn flank te happen en te wrijven. Daar zit iets niet snor. Jammer.

Hopelijk vertrekken de twee Burgemeesters snel, voordat ze hier ook iets engs oplopen.