Ze landden slechts even in de buitenhaven en lieten zich al na zes minuten verjagen door een Gewone Zeehond, de drie (zeldzame) Kuifaalscholvers. Ik stond op de oude kop van het Zuidelijk Havenhoofd en zag ze binnenvliegen. Ik vroeg André - die daar ook stond - of hij voor mij even door zijn telescoop wilde kijken of het inderdaad een Kuifaalscholver was die pal naast het havenhoofd was geland, doch hij kon dat aanvankelijk niet zien.

Mijn foto's gaven gelukkig de doorslag en niet één, maar gelijk drie! Jammer alleen dat die zeehond er net zoveel interesse in had, anders had ik ze vast fraaier kunnen kieken. Ze dobberden namelijk aanvankelijk rustig onze kant op.

Toen zij snorremans echter zagen vlogen ze op om via de havenmond om de kop van het Zuidelijk Havenhoofd uit ons zicht te verdwijnen. Maar ze staan er op, net als de boosdoener.

Daarvoor trof ik op de nieuwbouw aan de Houtrustweg/Pluvierstraat een mannetje Torenvalk en op het Zuidelijk Havenhoofd een Oeverpieper en de twee Eiders.

Op weg naar mijn lunchadres kiekte ik tot slot nog even de Roodkeelduiker.

Wie weet wat de middag ons nog brengt.