Hij zat in een kartonnen doos op mij te wachten, de laatst uitgevlogen Torenvalk. De bemanning van SCA-stand had hem op de grond gevonden en veiliggesteld.
Niet wetende wat voor vogel het was en onzeker over zijn conditie hadden zij inmiddels de Dierenambulance gebeld. Voordat die er echter was, kwam ik - op aanwijzing van Maarten - in beeld. Ik heb de jongeling vervolgens in het oude zendercomplex op het dak gezet tussen zijn nestgenoten. Die zaten al een welkomstpiepshow voor hem te geven voordat de doos goed en wel open was. Hij vloog rechtstreeks naar de dichtsbijzijnde schoorsteen, alwaar hij zowat werd aangevlogen door zijn familie, inclusief pa. Een vertederd slot van zijn 'maiden flight'. Met dank aan SCA - Care of Life.

En hoe het met de twee vermisten van gisteren gaat? Geen flauw idee. Zowel in het duin als op het festivalterrein en omgeving zijn zoveel verstopplekjes, dat ik het overzicht kwijt ben.
De kast is in elk geval vóór de start van het festival leeg en mijn 'dienst' daarmee beëindigd. Ik blijf ze wél tellen de komende dagen. Wie weet, is het stel nog wel compleet!