Ze waren nog steeds niet gevlogen, de drie nestjongen in de Torenvalkennestkast op het Norfolkterrein. Ze deden vanmorgen af en toe wel een 'soort van poging', maar doorzetten ho maar.
De drie vliegvlugge jongen kregen wij aanvankelijk niet in beeld. Op het dak van het Zuiderstrandtheater zouden ze vast niet meer zitten, want daar was de festivalkoorts inmiddels ook toegeslagen. Er waren daar twee bergbeklimmers bezig aan een muur-groot spandoek.
Een prooi-aanvoer naar de ontluchtingspijp in het duin onthulde de clou. Daar zat er vast een. John's onderzoek ter plekke wees uit dat het er niet één was, maar dat ze daar alle drié zaten. Netjes op een rijtje. Een nog knabbelend aan zijn zojuist ontvangen prooi; een vogeltje. Ze waren dus de drukte op het Volvo Ocean Race-festivalterrein ontvlucht en bekeken het allemaal vanaf een afstandje. (Zie voor hun uitzicht de foto van Jan.) Gelijk hebben ze. Nog veiliger ook. Hoewel, met al die vossen??

En daarmee is het verhaal van vanochtend eigelijk wel verteld. (Zie het beeldverslag in de diashow.) Ieder bleef zitten waar hij zat. Alleen de ouders deden druk. Die waren constant - net als gisteren - aan het jagen, aanvoeren en de no-fly-zone schoon houden.

Dan misschien morgen? Anders moeten ze zo zachtjes aan toch écht op hongerdieet, dan komen ze vanzelf. We zullen zien.