Torenvalk (juv)

Vanmorgen bij het appel waren er vier jonge Torenvalken aanwezig. En om het een beetje overzichtelijk te houden, gingen zij even op een rijtje in het hek zitten.

Maar om mij een beetje te zieken, liet geen van hen zijn ringcode zien. Onduidelijk dus wie wie was.

 

Torenvalk (juv)

Torenvalk (juv)

Later op de ochtend zag ik er maximaal vier tegelijk. Maar omdat ik eerder geen ringnummers had kunnen zien, werd het mij ook niet duidelijk of de twee waarvan ik uiteindelijk wél een ring kon kieken nou tot die uit het hek behoorden of tot de 'onwettig afwezigen'. Een van die twee was trouwens de [LT0] die eergisteren nog spoorloos was. En de foto laat nog steeds niet duidelijk zien of dat nu een mannetje of vrouwtje is. Het jong heeft wél smalle dwarsstrepen op zijn bovenstaartdekveren, maar nog niet zoveel overtuigend grijs als de tweede die ik vanmorgen kiekte, het jonge mannetje [LS9].

 

Torenvalk (ad ♂︎)

En toen het mannetje plots vanaf zijn uitkijk-struik het inmiddels bekende roofvogel-alarm liet horen en het luchtruim koos, dacht ik even aan een oefening.

Slecht- & Torenvalk

Slechtvalk

Maar het was menens. Hij had een Slechtvalk gespot! En toch mooi dat die laatste op de wieken ging en vertrok. Respect voor de energie die de Torenvalkouders steken in de opvoeding van de zes. Die moeten bek-af zijn!