Kleine Burgemeester (1e winter)

Hij wist kennelijk dat ik elke zaterdag naar de JUMBO ga, want daar zat hij mij dus op te wachten, de Kleine Burgemeester van gisteren. In eerste instantie mistte ik hem echter, maar gelukkig belde August mij dat Vincent hem daar stond te kieken. Ik in de herkansing, en nu wél met een echte camera! Klik maar even voor meer foto's.

Ik had alleen mijn telefoon bij mij en die deed niet wat ik wilde (zoals gebruikelijk). Alleen dus twee bewijsplaatjes van de Kleine Burgemeester die ik zojuist achter de visafslag trof. En ik heb geen zin om nog een keer terug te gaan met een echte camera, want het licht laat al verstek gaan.

Zwarte Roodstaart

Rond de Jachtclub Scheveningen trof ik vandaag wederom het Zwarte Roodstaartpaar - waarvan pa op de foto kwam - en de IJsvogel. Blijft leuk!

Untitled

Archieffoto

Ik had hem eerder gezien, de 'gebrilde variant' van de Zeekoet. Maar toen was ik nog niet bedacht op dit verschil. Nu wel dus. Ik plaatste al mijn Zeekoet-foto's daarom ter vergelijking in één Flickr-album en zocht wat leuke Vogelweetjes bijelkaar. Klik maar op de twee links.

Ransuil

Roodkeelduiker (winter)

De Roodkeelduiker speelde vanochtend een beetje verstoppertje met mij. Eerst zat hij Noord en ik Zuid. En toen ik op Zuid aankwam, zat hij achter het lage licht. Toen ik ter hoogte van die paal was, was hij inmiddels alweer gevlogen. En zo nog een paar keer, totdat ik hem écht niet meer kon vinden. Dan niet.

Dan maar door naar Jan's Ransuilenstek. Daar zaten er een hoop. Ik telde er een stuk of twaalf. Ook verscholen en aanvankelijk geheel in het donker. Toen het licht weer even aan ging, kon ik er een paar redelijk platen. Bedankt Jan!

Terug op Scheveningen, in het laatste beetje licht van de dag, toonde de Roodkeelduiker toch wat berouw. Heel even liet hij zich zien. Net voldoende voor de 'klik'. Misschien wordt het morgen beter....

Woestijntapuit

Met zo'n blik van: "Hè, hè, ben je daar eindelijk?", werd ik op Schiphol door de Woestijntapuit ontvangen. "Ja, ik heb even gewacht tot heel Nederland geweest was. Ik houd niet zo van dat eeuwige 'Dutchbirders-versus-Birdpixers'-gedoe, maar nu móest ik van John en Bart, voor ik te laat was. Vandaar!" "Okay; helder!"
(Een nieuwe soort voor mij trouwens: #298.)