Bontbekplevier

Op mijn retourtje Hoek van Holland kwam ik een stuk of twintig Bontbekpleviertjes tegen die aan het struinen waren in de drooggevallen oever van de Nieuwe Waterweg. En alleen deze wilde op de foto.

 

Wulp

Even verderop moest deze Wulp vluchten voor een aanspoelende hekgolf.

 

Zilvermeeuw

Op de blokken aan de andere kant zaten twee gekleurringde Zilvermeeuwen. Dit bleek een in 2013 in de Europoort geringd vrouwtje te zijn. Ze was toen al ouder dan vier kalenderjaren.

 

Zilvermeeuw

En tot slot deze, de oudste van de twee. Die bleek in 2006 in Scheveningen als jong geringd  te zijn. Leuke weetjes!

Untitled

Rosse Franjepoot (1e winter)

Hij moest zijn uiterste best doen om niet uit het water te waaien, deze jonge Rosse Franjepoot. Ik trof hem foeragerend aan achter Snackbar De Pier in Hoek van Holland. Mijn sleepbootcamera had er moeite mee, maar ter illustratie van dit verhaaltje zijn deze kiekjes goed genoeg, toch?

Tijdens het Bultrug-spotten, kwam deze jonge Noordse Stern zijn kunsten vertonen. Het werd niet meer dan dit bewijsplaatje, maar mijn eerste van deze soort (#307), dus mag hij blijven.

Qua vreemde vogels zagen we verder nog: twee Alken, Drieteenmeeuwen, een Grote Jager, Jan-van-Genten, Roodkeelduikers en Zwarte Zee-eenden.

En de Bultrug? Die bleef op gepaste afstand (ca. 4 km uit de kust).

 

Spaanse Mus

Spaanse Mus

De Spaanse Mus van de Maasvlakte zat, toen ik aankwam, ín het hek. Goed voor een eerste bewijsplaatje. Maar er kwam meer. Hij wilde er kennelijk mooi opkomen, dus ging hij óp het hek zitten. Tot overmaat van mazzel kwam hij telkens een stapje dichterbij. En daarbij zat ik nog precies goed ten opzichte van het licht ook. Hoe mooi wil je hem hebben? Een goedmakertje voor die Pestvogel denk ik....(soort 306!) Met dank aan Ferry.

En toen ik na de lunch nog even terugkwam en om 14:30 uur mijn laatste kiekje van hem schoot, vond hij het ook wel welletjes. Hij vertrok een half uurtje na mij als ik DBA mag geloven

Pestvogel

En nou scheen het zonnetje lekker, gaat het beestje in de schaduw zitten! Pestvogel!

 

'Er vliegen nu 9 Rode Wouwen over Berkheide richting Zuid.....'.

Dat appte Joost mij om 10:19 uur, terwijl ik vlakbij het Carlton Beach-hotel op het strand liep. En wat dacht je wat? Camera thuis en kijker met grijze staar bij de reparateur. (Gegarandeerd waterdicht tot 4 meter. Nou mooi niet dus. Niet eens spatwaterdicht kennelijk.... Grg.......Dat wordt straks kijken door een peperduur opknappertje. Afknappertje dus!)
Ik toch maar naar de LUWA-toren langs het Zwarte Pad en ja hoor; om 11:04 uur twee fotografeerbaar dichtbij langs. Maar ik had er (bijna) niets aan .....😪
Bovenstaand bewijsplaatje maakte ik (te laat) met mijn telefoon...
Liggen zo uw problemen..??