Thor

Ik zou de THOR wel willen hebben als mijn 'Sleepboot van de Week'. Heeft iemand connecties en/of leuke verhalen? Ik houd mij aanbevolen!

Telstar

Als vervolg op mijn verhaaltje van 9 maart j.l., bezocht ik van de week de TELSTAR opnieuw en nu van binnen. En dat allemaal voor haar verkiezing tot mijn Sleepboot van de Week. Kijk maar wat ik voor moois in haar Sleepbootdossier opnam. Een hele waslijst aan interessante links en zo.

Het was mij even ontgaan, maar vorige maand is de ALP KEEPER opgeleverd. Ze ligt nu in Singapoer. Inmiddels heb ik het dossier ALP FUTURE-klasse bijgewerkt en voorzien van de relevante links. Klik en zie >>>>

Union Princess

De UNION PRINCESS verscheen vorige week te zamen met de UNION MANTA plots op fotografeerbare afstand van mijn huis. Dat werd dus kieken. Daarmee werd zij - net als de UNION MANTA vorige week, deze week mijn Sleepboot van de Week. Klik en lees haar Sleepbootdossier maar.

Telstar

Ik ging naar IJmuiden omdat ik de TELSTAR van ISKES Tugs wilde kieken. Die staat namelijk op mijn wensenlijstje als 'Sleepboot van de Week' voor volgende week. En zij liet zich zien, zowel aan het werk als aan de kant. Fase 1 gelukt dus! Het bijbehorende dossier-verhaal is in de maak. Hier alvast één foto als soort voorproefje.

Heb je leuke weetjes over de TELSTAR, dan houd ik mij aanbevolen!

Union Manta

De UNION MANTA verscheen van de week plots op fotografeerbare afstand van mijn huis. Dat werd dus kieken. Daarmee werd zij tevens mijn Sleepboot van de Week. Klik en lees haar Sleepbootdossier maar.

En Avant 30

De EN AVANT 30 werd vandaag aan pers en publiek gepresenteerd. En ik was erbij. Ik verwerkte dat in een - voor de tweede keer vernieuwd - Sleepbootdossier van de EN AVANT 30 (2). Klik en kijk maar>>

Union Manta

Union Princess

De UNION MANTA en de UNION PRINCESS kwamen aan het eind van de ochtend vanuit het ankergebied Scheveningen dichter naar de kunst voor bevoorrading en het overzetten van een monteur. Ik zag dat vanuit mijn raam aankomen en bereidde hen een warm welkom. Iets te warm helaas, want mijn verwarming binnen zorgde, in combinatie de vrieskou buiten, voor hittetrillingen. Ik had er wat koeler onder moeten blijven. Volgende keer dan maar weer.

P.S.
Het bleek niet te liggen aan mijn verwarming in combinatie met de kou buiten, maar met het themperatuurverschil tussen lucht en water. Later toen ik buitenopnames maakte, had ik namelijk last van hetzelfde fenomeen. Jammer dat het resultaat hetzelfde blijft....trillingsvervorming!

Fairplay 33

Alweer een FAIRPLAY? De vorige week ook al! Ja, alweer! Nu een zeesleper van het kaliber BREMEN FIGHTER en zo, de FAIRPLAY 33. Klik hier >> maar voor het bijbehorende Sleepbootdossier.

Fairplay 33

Het is dat deze FAIRPLAY 33 een voor mij nieuwe sleper is, anders waren mijn tegenlicht telefoonkiekjes onmiddellijk naar de prullenbak verwezen. Nu mogen ze even blijven tot ik er met mijn camera langs ben geweest.

Het is trouwens een prachtig object voor de komende tentoonstelling in het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis die gaat over Lego-modellen. Kijk maar naar deze creatie!