Sperwer

De Wassenaarse Sperwers hebben jongen. Dat constateerde ik vanochtend op basis van de voerbewegingen die het vrouwtje op het nest stond te maken. Zij gunde mij slechts één blik, maar daar kon ik wel wat mee....

Ik trof bij het Sperwernest in Leiden een Gaai aan. Geen goed teken. Joost wist mij desgevraagd te melden dat hij er eerder een Houtduif op had aangetroffen. Hij verwees mij voor hun huidige woon- en/of verblijfplaats naar Herman. En die liep ik toevalling bij de Strengen tegen het lijf. Die vertelde dat ze elders in het park broeden. Voor de kenners: op de plek van twee jaar terug.

 

Bruine Kiekendief ♀︎

Bruine Kiekendief ♀︎

Er zijn ook jongen bij de Bruine Kiekendieven in Warmond. Dat blijkt uit deze foto's van het plaatselijke vrouwtje. De eerste prooi is onduidelijk. De tweede is een muis. Zij bleef maar aanslepen. Kennelijk weet ze waar Abraham de mosterd haalt. Een goed teken.

 

Slechtvalk (juv)

Ook jongen bij de Sassemse Slechtvalken. Volgens Hans drie mannetjes. Inmiddels zijn die geringd en vliegvlug. Ik zag er maar eentje en die zat ook nog eens half te pitten, kennelijk onder het motto: "De aarde wordt het best genoten met de ogen half gesloten."