Had ik eergisteren een IJseend, vandaag was het dit vrouwtje Koningseider. Weer een vreemde eend in de bijt dus, maar deze is nog veeeeel gekker! Ik was op het fietsje, zonder camera, en zag haar foerageren langs het Zuidelijk Havenhoofd. Met de telefoon gelijk wat bewijsplaatjes geschoten, die bij nader inzien echter niet zoveel bewezen. Het was toen 15:15 uur. Mij vervolgens toch maar (om 15:32 uur) huiswaarts gespoed om even in de ANWB-Vogelgids te kijken of ik wellicht iets bijzonders had gespot en zo ja, de camera te pakken en met de auto terug te speren. En zo geschiedde. Ze zat er (om 16:30 uur) gelukkig nog. Eerst wat ver naar het midden, maar langzaam maar zeker steeds dichter naar de oude kop. Daar schoot ik dus dit soort plaatjes. Toen er andere lieden de oude kop op kwamen peerde ze hem vliegend het zeegat uit. Die zien we nooit meer terug! (Het was toen inmiddels 16:46:08 uur of zo.) 

  • Kijk voor meer foto's ook even in het desbetreffende Vogelalbum.
  • De onbewerkte bestanden van alle foto's die ik van de Koningseider wist te schieten, staan - in verkleinde vorm - in dit Picasawebalbum.

P.S.

Van verschillende kanten kreeg ik inmiddels de vraag waarom ik haar niet eerder gemeld heb. Wel, ik dacht aanvankelijk met mijn eerste volwassen vrouwtje Eider in zomerkleed te maken te hebben. Voor míjn Vogelalbum wel erg leuk, maar voor de échte vogelaars gesneden koek. Totdat ik voor de tweede keer thuiskwam en nu met deze foto's….. Vandaar dus.

P.S. 2

Lees hier het hele verhaal.