Beginpagina > Vogels > Paarse Strandloper

IMG_1965_1050.jpg
Paarse StrandloperJe ziet hem zoiets mompelen van 'ja, over dat draadje ga ik toch mooi niet oversteken'!
IMG_2192_800.JPG
Paarse Strandloper'Natuur aan Zee'. Dat was de titel van de eerste workshop van de Werkgroep Natuurfotografie van de Leidschenveense Foto Club. Het praktijkdeel daarvan vond plaats rond het Zuidelijk Havenhoofd. Daar zaten die dag naast Spreeuwen, Oeverpiepers, Steenlopers, Standsduiven en Meeuwen ook Paarse Strandlopers, waaronder dit exemplaar. De fraaie kleurencombinatie deed hem in dit album belanden.
IMG_3423.JPG
Paarse StrandloperOp het havenhoofd zijn Steenlopers een bekend verschijnsel, maar dit keer hoorde ik een iets andere 'zang'. Het bleek een groepje Paarse strandlopers te zijn dat uitgebreid zat te zonnen op de blokken. Ze lieten zich rustig fotograferen.
IMG_3787_1050.jpg
Paarse Strandloper (ad. winter)Op de blokken in De Hoek.
IMG_5043.JPG
Paarse Strandloper
IMG_6385_1050.jpg
Paarse StrandloperIn zijn spiksplinternieuwe zomerkleed.
IMG_7629_1050.jpg
Paarse Strandloper (zomerkleed)Ik heb even moeten wroeten in de literatuur om er achter te komen dat dit toch echt een Paarse Strandloper is, maar dan een in zomerkleed.
IMG_9291_bewerkt-1.jpg
Paarse StrandloperZe zijn er weer!
IMG_9466_1050.jpg
Paarse Strandloper (juv.)Bepaald niet bang uitgevallen.
IMG_9529_1050.jpg
Paarse StrandloperHier was ik dus helemaal niet zeker van. Daarom had ik hem op Birdpix gezet. Daar kwam als reactie van gebruiker 'Tonnemans': Paarse Strandloper inderdaad op basis van snavel en pootkleur, maar ook op basis van bouw. Ik ga echter voor een adult ruiend van zomerkleed naar winterkleed. Jonge vogels hebben een erg vers verenkleed en ruien geen handpennen. Volgens mij is deze vogel juist wel in handpenrui. Jonge vogels ruien wel in het najaar van juveniel kleed naar eerste winterkleed, maar daarbij gaat het niet om slagpenrui.
   
10 bestanden op 1 pagina(s)

Theme FiBlack3D converted for Coppermine Gallery 1.5.x by PortalXL Group © 2010