0
Winkelwagen
€ 0,00
De Koekoek
De Koekoek
De koekoek wordt bezongen in het werk van Shakespeare, Milton en Wordsworth, maar voor veel vogels is de koekoek het ultieme kwaad, want het is de grootste bedrieger in het vogelrijk.
€ 25,99
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

De koekoek wordt bezongen in het werk van Shakespeare, Milton en Wordsworth, maar voor veel vogels is de koekoek het ultieme kwaad, want het is de grootste bedrieger in het vogelrijk. Koekoeken over de hele wereld hebben tal van slimmigheden ontwikkeld om andere soorten te manipuleren om koekoeksjongen op te voeden. Hoe komen ze daarmee weg?

Wetenschapper Nick Davies onthult hoe de Koekoek zijn gastheren beduvelt. Door speurwerk en veldexperimenten komt hij erachter dat er sprake is van een wedloop: de waardvogels leren de gemene spelletjes van de Koekoek steeds beter te doorzien, waardoor de Koekoek op zijn beurt weer op zoek gaat naar nieuwe listen. Zo blijven de soorten zich evolueren. De koekoek geeft nieuwe inzichten in de leefwereld van deze vogels en in de wijze waarop bedrog gedijt en evolueert.

Nick Davies is oud-leerling van Tim Birkhead en hoogleraar gedragsecologie aan de University of Cambridge. Zijn onderzoek vormt de basis voor de BBC-serie Cuckoo!

Recensie Vogelbescherming 

"De koekoek Leest als een thriller en is tevens een fascinerende studie over een uitzonderlijke vogel. Het boek is verlevendigd met rake tekeningetjes van James McCallum. Wie de presentatie van Nick Davies op de Landelijke Dag op 26 november 2016 heeft gezien weet dat dit boek niet mag ontbreken in de boekenkast!" - Ruud van Beusekom

De koekoek is uitgeroepen tot BB/BTO best bird book of the year!

Uitgeverij Atlas Contact, 288 blz., isbn 9789045030074.

Levering

Let op! Betalingen via iDeal zorgen voor een snelle levering (binnen 3 werkdagen). Betaal je via overboeking, dan duurt de afhandeling tussen de 10 en 14 werkdagen.

Ledenkorting

Lid van Sovon? Profiteer dan van 10% ledenkorting. Geef bij het bestellen van een product aan of je lid bent en de korting wordt automatisch berekend.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop