Medische evacuatie vanaf de Ikar

Geplaatst door Westlanders.nu op 31-12-2016 15:39 - Gewijzigd op 31-12-2016 18:17

Hoek van Holland 31.12.2016 - De KNRM, brandweer, traumaheli en de ambulancedienst kregen zaterdagmiddag de melding van een medische noodsituatie bij de Berghaven.


De Hoekse KNRM is als eerste naar de Poolse sleepboot de Ikar gevaren met reddingsboot de Jeanine Parqui en heeft eerste hulp verleend. Op het schip was een van de bemanningsleden, een 69 jarige man, tijdens het werk van een trap achterover gevallen en had een flinke hoofdwond opgelopen. 

De zeeman lag ongunstig onderaan de trap. Hierdoor is besloten de sleper in de Berghaven aan de steiger te meren om hulpverlening te vergemakkelijken.

Aanvankelijk leek het hoofdletsel ernstig maar dat viel gelukkig mee waardoor de lifeliner en de brandweer konden worden gecanceld. Het slachtoffer is bij de Berghaven aan de ambulancebroeders overgedragen, waarna de patiënt onder A2 naar het ziekenhuis is vervoerd.

Reacties ((geen reacties geplaatst))

Nog geen reactie geplaatst

Plaats een reactie

U bent vrij om te reageren met behoud van respect en fatsoen. Kleineren is not done. Alle geplaatste reacties worden een paar keer per dag nagekeken en zijn niet direct zichtbaar. Dus even geduld aub.