Kaouenn

Mijn rondje Waalhaven begon vanochtend bij de KAOUENN. Een nieuwe voor mij en een behoorlijk zware jongen zo te zien.

 

Fairmount Alpine

Daarna naar de overkant voor de FAIRMOUNT ALPINE. Die had ik van de week varend en nu dus voor de wal. Zware jongen nummer twee.

En vanaf daar zag ik nog meer knoepers:

Xiang He Kou

Allereerst was daar de XIANG HE OU, een zwareladingschip uit Hong Kong met een ondefinieerbare zware lading.

P.S. Edwin Visser wist dus wél wat het was. Dit is zijn reactie:

De XIANG HE KOU heeft afgelopen week het transformatorhuis van de BORWIN GAMMA geplaatst door middel van een float-over-operatie. En wat nu nog op dek staat is de transportfundatie. De uitsteeksels aan de zijkant zijn waarschijnlijk extra drijfvermogen, maar daar ben ik niet zeker van.

 

Bigroll Bering

Daarnaast lag een tweede zwareladingschip, de BIGROLL BERING. Die lag zo te zien een zware pijp te roken. Hoezo 'luchtverontreiniging'? Wat die van plan was bleef 'mistig'.

 

Biglift Barentsz

En aan de andere kant draaide haar vierlingzusje de BIGLIFT BARENTSZ de Waalhaven in. Die heeft - net als de BIGLIFT BAFFIN - het rood en het voorvoegsel van het (gestrande) BIGROLL-avontuur ingeruild voor het geel en het voorvoegsel van Biglift. En of die grote Huisman-kraan die ze op dek had staan nou tot haar standaarduitrusting behoort of lading is, kon ik nog niet achterhalen. Wie het weet mag het zeggen.

P.S. Edwin Visser wist ook dit. Dit is zijn reactie:

De BIGLIFT BARENTSZ heeft de kraanonderdelen opgehaald in China voor de PIONEERING SPIRIT van Allseas. Ze heeft de noordelijke route gevaren. De kraantube (fundatie) is eerder met de FORTITUDE naar Nederland gehaald. Ook uit China.

Met dank dus voor het delen!

P.S. 2. Fred de Vaal meldt nog (dank daarvoor):

Kraanhuis-lading BIGLIFT wordt komende dagen overgeslagen op ponton CC BISCAY.

De overige foto's die ik vandaag schoot, staan onder deze button. Klik en zie: