Experience

Mijn reisdoel voor vandaag was de Scheurhaven op de Landtong Rozenburg. Daar zou de EXPERIENCE liggen. Dit zusterschip van de ADVENTURE, voer de laatste maanden in Terneuzen. Pas gisteren kwam ze aan in Rotterdam. Een mooie gelegenheid om haar redelijk dicht bij huis te kieken, want Terneuzen was mij daarvoor net iets te ver. Eerder maakte ik wel al een dossier van haar, maar tot op de dag van vandaag met 'geleende' foto's dus. Na vanochtend heb ik dat bijgewerkt, zowel qua tekst als qua foto's. Klik en kijk maar!

 

Korex SPB No.2

Op de weg terug zag ik het - in regenboogkleuren geschilderde - Koreaanse zwareladingschip KOREX SPB No.2. Dat was - geladen met twee portaalkranen - op weg naar PORT OF YUZHNY (Oekraïne).

 

Eraclea & Greenbarge 1

Eraclea & Greenbarge 1

En over regenboog gesproken. Bij Slag Maasmond voer de ERACLEA met haar sleep - de GREENBARGE 1 - dwars door zo'n regenboog. Ze was trouwens op weg naar METHIL (GB). Een apart schouwspel, dat zich lastig laat fotograferen.... Een beetje jammer.

 

Ik maakte onderweg trouwens nog meer foto's, maar die haalden dit verhaaltje niet. Klik hieronder maar als je ze wilt zien: