En Avant 20

Op Marinetraffic had ik de EN AVANT 20 al een paar keer aan de Koorennationstreet in de 4de Petroleumhaven zien liggen. Ik dacht: "Gecharterd door Kotug-Smit dus." En dat klopt, blijkt bij navraag.
Een mooie aanleiding om daar eens langs te rijden om haar daarna 'Schip van de Week' te maken. Daarover binnenkort dus meer.

 

Rotterdam

Ter hoogte van het eiland De Beer, kwam ik een eerder 'Schip van de Week' tegen, de ROTTERDAM. Terug van een klus.

 

Smit Schelde

Adventure

Adventure

Vlak daarna kwam de MSC BRIANNA de hoek om zetten, geassisteerd door de SMIT SCHELDE en - ook al een voormalige 'Schip van de Week' - de ADVENTURE. De hele afmeerprocedure kon ik volgen op de scanner. Zo maakte ik kennis met het bijbehorende slepersjargon. Van die dingen als: "Adventure, een dubbeltje naar binnen graag." Leuk en leerzaam dus.

 

Harrier & Terraferre 701

Ik maakte trouwens ook kennis met een voor mij onbekende manier van 'sleepduwen'. De 'pushbuster' HARRIER (v/h DMS HARRIER) die zijn neus in het achterwerk van de TERRAFERRE 701 steekt. Raar gezicht. Op de site van Boskalis kan ik er nog niets over vinden. Wél op de site van Van Oord. Ook gecharterd zeker?!?
Volgens Marinetraffic is het spulletje op weg naar Port Said (Egypte)

P.S. Tom Cocquyt wees mij op twee andere schepen van Boskalis die op die zelfde wijze bakken de wereld over duwen, de UNION ONYX en de UNION TOPAS. Bedankt Tom!

 

MTS Indus & Terra Marique

En tot slot nog de MTS INDUS die een zware dobber heeft aan het naar Dover brengen van de TERRA MARIQUE. Zij leek soms meer onder, dan boven water te zitten.

Een lekker dagje sleepboten al met al.