Svitzer Muiden

Svitzer Svezia

Port of Amsterdam 4

Ik ging dus speciaal voor de SVITZER MUIDEN, want die ontbrak nog in mijn Svitzer-verzameling. Ik was gelukkig op tijd, want even later vertrok zij. Ik kreeg er een ererondje van de SVITZER SVEZIA bij cadeau. Ook lukte het mij om de SVITZER AMSTEL wat beter op de foto te krijgen.
En bij de buren mocht ik de Port of Amsterdam 1 (Castor) en de Port of Amsterdam 4 (Athena) platen. Twee Stan Tugs 1907 van Damen. De derde, de PA 5 (Pollux) was niet thuis.
Voor de andere foto's die ik daar in Amsterdam maakte moet je even op de button 'Meer foto's' klikken.

 

Triton

Van de vier schepen* die ik nog mis in mijn Iskes-verzameling, trof ik er in IJmuiden niet een. Wél kon ik - met wat beter licht inmiddels - wat aanvullende prentjes maken van de TRITON, de THETIS (gecharterd door Svitzer) en de VENUS. Van die laatste maakte ik een detailpagina en riep haar uit tot mijn 'Schip van de Week'. Klik en kijk maar.

*) P.S.
Achteraf bezien had ik mijn huiswerk beter moeten doen. De vier schepen die ik dacht te missen, opereren helemaal niet vanuit IJmuiden. Drie werken er in het buitenland en de vierde, de MERCURIUS, in het Rotterdamse. Dom...dom...dom... Al doende leert men (hoop ik).