De Sperwers in Clingendael schamen zich nergens voor. Voor het oog van twee jonge Bosuiltjes en vier fotografen verrichten zij ongegeneerd 'de daad'.

Even daarvoor zagen we ze al gezamenlijk op dezelfde tak hun prooi verorberen en daarna... ja hoor... takja... Het moet toch niet gekker worden! Ik zag het aankomen, gaf nog een seintje aan mijn collega fotografen in de trant van "daar komt hij", maar was zelf te verbouwereerd van dit spektakel om het goed te kunnen fotograferen. Ik kreeg ze hier pas weer in de zoeker toen 'het' net gebeurd was. Maar niet getreurd. Wat wij allemaal te zien kregen tart alle verbeelding.

De Sperwers zijn trouwens duidelijk zo vertrouwd met de parkbezoekers dat ze rustig op takken blijven zitten die over de voetpaden hangen, ook al gaan Jan en Alleman er - letterlijk - onder door.

Wat een heerlijke dag!!!!!

P.S. Ik heb trouwens de lijst met Clingendael-soorten aangevuld met de laatst binnengekregen gegevens, met dank ook aan Leo. Zie de nieuwe menukeuze Clingendael-soorten voor die lijst met 81 soorten, compleet met de koppeling naar de foto's die ik er schoot in de loop der jaren.