De Grote Burgemeester, een Kuifaalscholver en een Alk. Dat is de score van een ochtendje kou lijden.

De eerste stond - toen ik aankwam - keurig op mij te wachten op het strandje voor het Semafoor. (Zijn foto staat trouwens onder Recente foto's.) Hij bleef ook netjes zitten terwijl ik tussendoor nog even dit bewijsplaatje ging maken van een - iets te ver weg zwemmende -foeragerende juveniele Kuifaalscholver. Die twee had ik dus voordat het echt vies weer werd en ik besloot de handdoek in de ring te gooien.

De Kleine Burgemeester was niet meer te ontdekken trouwens.

 

Op mijn terugrit wilde ik ook nog even checken of het beest dat Don en ik eergisteren in De Pijp hadden zien duiken nou echt een - zoals ik toen vermoedde, maar niet kon bewijzen - Alk was. En ja hoor, toen ik langs de bewuste plek reed zwom hij met forse slagen en de kop langdurig in het water voorbij richting Zwaaikom. Door de regen en mijn iets beslagen lens kon ik nog net wat bewijsplaatjes maken. Niet mooi zoals je ziet, maar ik had hem in elk geval; soort 205. Had ik bij de eerste ontmoeting dus toch gelijk!

Op het hoekje van De Pijp met de 2de Binnenhaven trof ik Rinse. Die had hem ook gezien en sterker nog: hij had hem prachtig gefilmd. Hij sprak van een 'zeldzame ontmoeting zo ver ín de haven'. De laatste (en enige?) keer was - behalve gisteren en eergisteren uiteraard - in 1999. (Bron: waarneming.nl.)

Mooi meegenomen toch! Wil ik best nog een keer voor nat worden.