Een complete luchtacrobatiek-voorstelling. Daar werd ik op getrakteerd toen ik vanochtend de haven in Sassenheim uitvoer.

Vlak voor de ingang van de Sassenheimervaart waren twee Bruine Kiekendieven in de lucht aan het stoeien. De eerste twee dit jaar voor mij. De rest van de ochtend stond in het teken van de Bruine Kiekendief. Overal waar ik voer vlogen zij ook. Het zullen wel vaak dezelfde beesten zijn geweest, maar toch. Ik zag er op een zeker moment vier tegelijk, dus vier zaten er in elk geval, maar in mijn gevoel waren het er meer. Ze waren zo te zien terrein aan het verkennen en andere vogels aan het pesten. Zonder duidelijke reden scheerden zij vlak over allerhande kleine vogeltjes en ganzen, die dan alle kanten op vlogen. Er werd er niet één gepakt. Play-time!

Van dat verkennen zullen ze trouwens niet echt vrolijk geworden zijn. Vrijwel alle nestplekken van vorig jaar zijn én plat gemaaid, én ontdaan van alles wat kon dienen als uitkijkpost. Kennelijk is er een Kiekendief-hater aan het werk gezet.

 

's Middags trof ik op Koudenhoorn mijn Sperwer weer aan het werk. Met een bloedvaart zigzagde hij tussen de bomen door, op zoek naar geschikt nestmateriaal. Hij trok zich van mij hoegenaamd niets aan. Maar toen hij mij na een tijdje een beetje indringend ging zitten aanstaren, ben ik toch maar doorgelopen. Hij zijn zin.

Om de hoek zag ik een vogel die ik niet direct kon thuisbrengen en achteraf een vrouwtje Keep bleek te zijn. Zie het Vogelalbum.

Wat een prachtige dag!