Operatie Boomvalk

(Dicky in het bakkie.)

Hij zou toch nergens in verstrikt zijn geraakt of spreidpoten hebben? De spotters van de Boomvalken in Mariahoeve begonnen zich met de dag ongeruster te maken over het 'nestdotje'.

Dat loopt namelijk al weken achter op zijn twee al lang vliegende nestgenoten en lijkt om een of andere reden het nest niet uit te kunnen. Bij nadere inspectie vandaag leek het beestje echter aan niets anders te lijden dan aan zijn 'nestdotjes-schap'. En dat kan best zwaar zijn.

Die conclusie trok Dicky, van de door mij ingeschakelde Dierenambulance Den Haag en Omstreken, nadat zij in het bakje van de hoogwerker van de brandweerkazerne Leidschendam-Voorburg, poolshoogte was wezen nemen. Ze had hoogst-persoonlijk gezien hoe het Boomvalk-jong netjes een rondje door het nest wandelde alsof het wilde aantonen dat hij niets aan zijn poten mankeerde. Ook overigens vond zij het beestje er kerngezond uitzien. Loos alarm dus. Gelukkig maar!

Met dank aan de Dierenambulance en dan met name aan Martie van de centrale en aan Hugo en Dicky, de bemensing van het Dierenambulancevoertuig. Ook dank aan de bemanning van de hoogwerker van de brandweer voor hun actie. Hulde!