Torenvalk

Terwijl het vrouwtje Torenvalk van Flitspaal 1 (Filmbunker) haar jongen nog staat te voeren met de vorige prooi, komt pa alweer met de volgende aan.

Wij hadden gezien dat het vrouwtje die eerste ergens van de grond had geplukt, hem had voorbewerkt en er vervolgens mee de kast in was gevlogen. Daar was ze direct gaan voeren. De eerste keer dat wij dat zagen! Jongen dus! Eindelijk zekerheid.

En toen kwam pa dus met zijn bijdrage (foto). Die mag hij in dit broedstadium nog niet rechtstreeks in het nest dumpen, omdat die nog moet worden voorbewerkt. En dat geeft binnen teveel rotzooi. Hij vloog er dus mee naar hun vaste overdrachtplek, waar het vrouwtje hem onmiddellijk kwam overnemen. Zij zorgde voor de rest, inclusief het verdelen. Kennelijk dus veel snaveltjes te vullen. Benieuwd hoeveel precies, maar volgens mij dus een volle bak!

En het koppel van Flitspaal 2 (Natte Pan) vloog vrolijk achter elkaar aan door de duinpan. Niks serieus broeden! Misschien nog een jaartje te jong?! Of nemen ze mij stiekem in de maling?