Slechtvalk

Slechtvalk

Het was half elf toen ik bij de St. Pancratiuskerk in Sassenheim stopte. Er zat één Slechtvalk op de ZO-steunbeer, lekker uit de wind.

Toen ik vervolgens mijn eerste foto maakte peerde het beest hem, strak ZW, zonder dat ik zijn ring kon aflezen. Toeval of toch wat camera-schuw? Een half uurtje later kwam er uit die richting nog eentje (dezelfde?) een rondje om de toren maken om vervolgens weer terug te gaan naar waar hij/zij vandaan kwam. Om 11:30 uur besloot ik ook die kant op te gaan om te kijken of er onderweg een mooie "uitkijkrots" te vinden was.

 

Slechtvalk

De hoogste die ik trof was de zendmast aan de Kwaaklaan in Oegstgeest. Hemelsbreed 5,38 km van de St. Pancratiuskerktoren in Sassenheim. En waarachtig, daar zat er een. Dezelfde? Wie het weet mag het zeggen.

 

Sperwer ♀︎

En omdat het op de terugweg wat leek op te klaren, besloot ik om nog even bij de Leidse Sperwers te gaan kijken. Zij gunde mij precies één foto. Het mannetje verstopte zich vlug. Die komt ook nog wel eens aan de beurt.... En toen begon het zachtjes te regenen....