Torenvalk

Toen ik vanmorgen aan kwam bij de Torenvalklocatie in het Westduinpark, zat de gisteren uitgevlogene op een rolluik van de filmbunker.

 

Torenvalk

De tweede was vlak voor mijn komst ook uitgevlogen en zat boven op een Amerikaanse vogelkers nog bij te komen van zijn 'maiden flight'.

 

Torenvalk

En terwijl ik die nummer twee sta te fotograferen, zie ik in mijn ooghoek nummer drie komen aanzeilen. Die verdween aanvankelijk buiten beeld in de lage begroeiing, maar kwam na een klein uurtje een dood boompje in geklommen. Daar kreeg hij later gezelschap van nummer twee. Toen die ruzie met elkaar kregen, kwam het vrouwtje tussenbeide en gaf er een de opdracht met haar mee te vliegen en de ander met rust te laten. En zo geschiede. De meevlieger knalde de hekken in onder ma's vaste zitplek en zat later netjes bij haar in de buurt. Op het strafhekje...

 

Torenvalk

En nummer vier? Die deed wel alsof hij wilde uitvliegen, maar had daar stiekem toch geen zin in. Waarom zou hij ook. Ik zag dat pa hem nog drie keer een muisje kwam brengen, dus ook weinig aansporing van die kant. Die blijft daar nog wel een nachtje slapen, verwacht ik.