Hoewel ik het vanaf het begin van de dag zonnig inzag, liep het twee keer bijna fout. Maar het kwam goed. Lees maar:

Ross' Gans

Mijn geplande vogelexcursie had veel weg van een dropping. Het navigatiesysteem loodste mij op weg naar de Ross' Gans eerst naar een hek met een bewaker die wel opendeed, maar mij vervolgens duidelijk maakte dat de gekozen weg nergens heen ging.

Na een ommekeer liet het mij vervolgens alle hoeken van de polder zien. Uiteindelijk kwam ik toch waar ik wezen wilde. Een nieuwe soort voor mij (#314), die er herkenbaar op kwam te staan.

 

Buidelmees

"Waar is mijn andere poot gebleven?"

Vervolgens had mijn Dom-dom nog een verrassing voor mij in petto. Halverwege de rit naar de volgende bijzonderheid, liep ik dood op een fietspad. Ook daar dus weer rechts-om-keert.

En toen ik uiteindelijk toch nog het parkeerterrein in het Buidelmeesterritorium op draaide, verdween net de concentratie uit de verzamelde menigte. Ja hoor; weg!
Later zag ik twee klikkende fotografen helemaal aan de andere kant van het gebied. Bert, die op de fiets wel wilde gaan verkennen, zou zwaaien als het daar raak was. En ja hoor, hij zwaaide. Na een halve dagmars kwam ik ook daar net te laat! 't Ging lekker. Gelukkig kreeg ik een lift terug naar mijn auto en wat dacht je wat? Ze waren weer terug; iets eerder dan ik! Mazzel dus, maar wel  mazzel met hindernissen....