Boomvalk (juv)

Toen Marius vertrok was er nog niets aan de hand. De jonge Segbroekse Boomvalken lieten zich af en toe zien en af en toe balanceerde er een op het randje. Totdat Marius weg was.

 

Boomvalk (juv)

Toen zakte een van die acrobaten door de nestrand. Hij dacht zich vast te kunnen grijpen aan een tak, maar die zwiepte door. Weg houvast, weg veilig nest! In drie fases zakte hij steeds dieper, totdat hij zich bedacht dat hij ook nog vleugels had. Met een klungelige vlucht van zeker drieëntachtig centimeter wist hij een tak-stomp te bereiken, alwaar hij zich tot ons vertrek bleef verbazen over de wereld en.....

 

Boomvalk (juv)

...af en toe ging schreeuwen om zijn moeder. Die maakte alleen een scheervlucht vlak langs hem heen, maar erg liefdevol leek dat niet. Later kwam zij wel met eten, maar niet voor hem. Hij kreeg het waarschijnlijk pas toen wij al lang weg waren en Cobi en Bert de wacht hadden betrokken. Die zagen tenminste dat hij écht bezoek kreeg. Dat gaat dus vast wel goed komen met die schreeuwlelijk, al was het kantje boord!

Zie trouwens ook het Facebookbericht van Jan. Die heeft de val stap voor stap gekiekt!