Boomvalk (juv)

Het jongste Boomvalkjong dat gisteren uit de boom was geduveld, is inmiddels in de goot terecht gekomen. 'Dakkeling' dus. Hij wordt trouwens goed in de gaten gehouden door moeders. Als er iets vreemds te dichtbij gebeurt, waarschuwt zij haar jong even. Er is dus contact. Een voedering heb ik helaas nog niet gezien of gemeld gekregen, maar zo te zien gaat het goed.

Er was trouwens iemand die een diepvries vogeltje was komen brengen als voer voor de jonge Boomvalk. Die kan daar helaas niets mee. Die moet het nog in hapklare brokjes van zijn moeder aangereikt krijgen. Maar wél lief! 

 

Boomvalk (juv)

En dat 'in de gaten houden' deed zij vanuit een buurboom, waarin inmiddels ook jong nummer twee zijn intrek heeft genomen. Een moederskindje waarschijnlijk. Maar die is dus wel mooi 'uitgevlogen'.

 

Boomvalk (juv)

De oudste was ik even kwijt, doch die bleek écht 'vliegvlug' te zijn. Hij maakte een sierlijk rondje boven mijn hoofd en verdween toen ook in de 'family-tree'. Helaas waren mijn toestel en ik er niet helemaal op voorbereid, maar als bewijsplaatje toch leuk, toch?