Geelgors

Geelgors

Rietgors

Torenvalk

De uitdrukking "Als klap op de vuurpijl" slaat meestal op een hoogtepunt aan het einde van een evenement. Vandaag begon het ermee. Het betrof de entree van Fred op de Geelgors-locatie. Zijn "afslag" van de provinciale weg veroorzaakte - geheel buiten zijn schuld weliswaar - achter hem een kop/staartje van drie auto's, doordat een chauffeur van een bestelbusje kennelijk met zijn aandacht elders was en zijn twee voorliggers opduwde. De betrokkenen zullen niet net zo blij geweest zijn met de Geelgorzen als wij.
Die laatste zaten weer keurig op ons te wachten. Niet dat het daarom een 'makkie' werd, maar het werden betere prentjes dan laatst. Ik kiekte er en passant ook nog een vrouwtje Rietgors en een Torenvalk met prooi (en groenten).

 

Kleine Barmsijs

Toen het drukker werd, drukten wij onze snor, richting Barmsijzen. Op die locatie zat aanvankelijk van alles, maar de Barmsijzen lieten zich pas zien toen Fred vertrokken was. Flauw van ze, maar het is niet anders. Voor straf heb ik ze er dan ook niet mooi op gezet. Ze komen er af met slechts één onscherp bewijsplaatje; lekker puh!

Klik voor de rest van de vangst van de dag even op de Flickr-button: