(foto's Natalia en Peter)

De Dierenambulance heeft twee, vanmiddag uit de noodnestbak gesprongen, jonge Torenvalken niet alleen teruggeplaatst, maar er ook - via via - voor gezorgd dat dat in een door Peter van Osch van Staatsbosbeheer snel omgebouwde uilenkast, en in een andere boom gebeurde.

Dit omdat de oudervogels de noodnestbak niet durfden te benaderen. Waarschijnlijk omdat de aanvliegroute bij nader inzien over een Kauwennest liep. Die Kauwen* beletten de ouders letterlijk de doorgang, waardoor de jongen dreigden te verhongeren (en daarom waarschijnlijk ook sprongen).

*) Kauwen kunnen een Torenvalk zelfs doden. Zie dit artikel.

P.S.

Natalia en Peter komen net terug van de locatie en melden o.a.:

Drie van de jongen hebben een muis gehad van de dierenambulance. Zodra de kast hing en de brandweer weg was zagen we het vrouwtje direct naar de kast toe vliegen, ze heeft daar een muis in gedropt.


Daar word je weer vrolijk van, toch?

 

P.S. 2

Een quote van Frederik Hoogerhoud, met de aanleiding voor bovengenoemde actie:

foto: Frederik Hoogerhoud
Deze twee waren dus zo hongerig dat ze uit de hondenmanden sprongen en even als Tarzan in de afhangende jute wikkeling van de beuk hingen om vervolgens driftig fladderend te landen onder de vermaledijde nestboom. Toen de grootste van de twee richting oude nestboom begon te wandelen, greep ik in en stuurde hem of haar terug naar de veiligheid van de boomwortels. Ik miste meteen de kleinste van de twee. Met de twee aanwezige vogelaars zochten wij het bos af. Niets, tot mevr. de Jong (asielvrijwilliger) met de ondernemende wandelaar gewikkeld in haar spierwitte vest zich meldde bij mij, ’toevallig gevonden aan het meest noordelijke eind van de recreatieweide!’. Eind goed, al goed. .....................

Klik voor de diashow van de hele "Operatie Oosterbeek" op deze button: