Europese Kanarie

Het begon met de Duindorpse Torenvalken die tenminste één jong hebben en het eindigde bij deze Europese Kanarie. Daar tussenin zat genoeg om een normale vogelaar een week lang bezig te houden.

Het zou mijn valkenrondje worden. De eerste stop was dus de Zeezwaluwstraat. Daarover schreef ik een apart verhaaltje. Toen door naar de Boomvalken in de Bomenbuurt. Daar hóórde ik er alleen eentje en dat is niet te fotograferen.
Vervolgens - na een niet nader te noemen tussenstop - op naar Clingendael/Oosterbeek. Ik trof het Sperwervrouwtje dat bezig was haar nest te fatsoeneren, maar ook dat was niet publicatiewaardig te kieken.

Torenvalken

Dat ging beter bij de plaatselijke Torenvalken. Ik zat nog niet op mijn post of daar kwam het vrouwtje aan speren, achtervolgd door een Buizerd. Ze maakte daarbij zoveel misbaar dat het mannetje het nest uit kwam om te kijken of hij moest helpen. Dat op zich hielp al, want de Buizerd droop af, twee geschrokken valkjes achterlatend. Die wisselden gelijk van de wacht, waarna het mannetje ging niksen en ik door kon naar de Roodpootvalken in Berkheide. Een korte verkenning leerde mij dat dat niet aan te lopen was, maar wat dacht je wat? Ik zag Fred's busje staan. Ik belde hem en binnen tien minuten zaten we beiden op de fiets de goede richting op.

Europese Kanarie

Onderweg lastte Fred nog even een stop in om te kijken of de Europese Kanarie nog zat waar die zat. En ja hoor, geplaat! En hoe!
Daarna zagen we verderop wel iets dat op een vreemde valk leek, maar de bewijspixels ontbreken. Die tipt dus niet als 'Roodpoot' en houden we nog tegoed. Met dank aan Fred voor de fietshuur en kanariepiet.

Klik voor alle foto's even op de Flickrbutton.