Van de vier Torenvalknestkasten die ik vandaag bezocht, was alleen in de laatste een Valk thuis. Dit vrouwtje dus. Bij de rest trof ik wel andere snuiters.

Het begon bij de kast in de Polder van Biesland in Pijnacker. Die was ingepikt door een koppel Holenduiven. Ook leuk, maar niet voor mij.
Kast twee was die aan de Molenweg 70 in Berkel en Rodenrijs. Een paar weken terug was daar reuring op de (kleine) kast, maar nu kwam er alleen een over vliegen. Of die er thuishoorde vertelt het verhaal niet. Ik trof in de bomen er omheen wél wat Ringmussen die nestbouwactiviteiten vertoonden. Jammer maar helaas?
Even verderop bij de kast achter nummer 78 zag ik wel een rover rondvliegen, maar geen Torenvalk. Ik denk dat het een jonge Sperwer was, maar kijk zelf maar in de diashow.
Alleen bij nestkast nummer vier, bij de boerderij aan de Laan van Koot, trof ik een vogel thuis. Daar zat dit vrouwtje mooi te wezen. Haar mannetje hield vanaf het tegenover gelegen Sligro-magazijn de wacht. Maar ook daar dus weinig broeden zo te zien.
Tot slot reed ik nog even langs het plaatselijke Steenuiltje en wat dacht je wat? Niet thuis! Wel zijn broer aan de Oude Bovendijk, even verderop. Dan die ook maar op de kiek. Leuk voor thuis!!??

Klik op de button Diashow voor het beeldverslag van dit 'winters dipje' (qua weer dus).