Je zag haar echt zo kijken van: "Kom ik daar mijn nest nou voor uit?" En hij had er nog zo zijn best voor gedaan!

Dit tafereeltje speelde zich aan het einde van mijn vaardag op de Kaag af bij de Torenvalken op de Jachthaven Jonkman. Hij had al een hele tijd tevergeefs gejaagd, terwijl het vrouwtje honger zat lijden in hun kast. Eindelijk had hij beet, maar het madame was er duidelijk niet echt blij mee. Zij had liever muis dan dit ondefinieerbaar keverachtig voorwerp. Toen het mannetje er - zwaar beledigd - maar weer mee wegvloog, ging ze hem toch achterna. Voor straf liet hij haar er een knap eind voor vliegen. Achter in het poldertje kreeg zijn haar hapje uiteindelijk toch. Eind goed, al goed.

(Zie ook de nestkalender.)

P.S.
Nick kwam via Facebook al snel met de determinatie van de prooi: "Een Veenmol!" Dank Nick!

P.S. 2
Wat mij later opviel, is dat het mannetje geringd is. Of het is een ander mannetje dus dan vorig jaar, of hij is ondertussen geringd. Ik denk het eerste!

Eerder op de dag ontmoette ik Fred. Die lag met zijn zeiljacht aan de Lakerpolder en deed daar, met zijn bemanning Annemiek, Joost en Jurre, een rondje polderdijk. Later kwam ik hen weer tegen en wezen ze mij op deze meeuw. Volgens Joost een Geelpootmeeuw. Ik geloof hem zo....., ik ben maar een eenvoudige kiekjesdief......

P.S. 3
Het blijkt een Geelpotige Zilvermeeuw te zijn. Waarvan acte!