Torenvalk

Het Torenvalkvrouwtje stond zich - lekker in het zonnetje - wat te poetsen in de nestkast. Op een gegeven moment hoorde ik wat vreemde geluidjes. Het leek op bedelroepen, maar ik zag niet dat het vrouwtje dat deed. Vreemd. Even later vluchtte ze voor een naderende politie-auto. Kennelijk iets te verbergen?

Torenvalk

Kort daarop kwam het mannetje aanvliegen. Die dook plat de kast in en ging daar wat onduidelijk voor zich uit zitten roepen. Vrij snel daarna vertrok hij weer om te gaan jagen.
Was ik er nu getuige van dat het vrouwtje het mannetje riep om haar eerste ei te komen bewonderen of loop ik dan weer té enthousiast van stapel? De tijd zal het leren!

 

Zeekoet

Zeekoet

Zeekoet

 

Ook bij mijn tweede waarneming was ik de draad wat kwijt. Er waggelde een Zeekoet het strandje voor de kop van oude Zuidelijk Havenhoofd op. Vervolgens begon die wat onduidelijk te doen. Eerst voor dood liggen om vervolgens te herrijzen en redelijk kwiek te gaan staan fladderen. Niet helemaal fris zo te zien, dat niet, maar ook geen duidelijk olieslachtoffer. Moe? Een maag vol plastic? Een graatje in zijn keel, gezien zijn halsstrekken? Of gewoon lekker lui de badgast uithangen? Wie zal het zeggen....
(Klik voor meer foto's even op de Flickr-button.)